Fudbalski klub Radnički 1923 rešio je pitanje novog šefa stručnog štaba. Izbor je pao na Aleksandra Lintu, perspektivnog stručnjaka željnog afirmacije, koji će pokušati da odgovori visokim ambicijama kluba sa „Čika Dače” u nastupajućoj sezoni.

Linta je nakon petnaestogodišnjeg igračkog staža na Islandu, odlučio da se vrati u Srbiju i okuša se u trenerskim vodama.

Obavljao je funkciju pomoćnog trenera u Voždovcu i Vojvodini, kao i ljubljanskoj Olimpiji, gde je nakon smene Ilije Stolice preuzeo rukovođenje prvim timom. Bio je to prvi i do sada jedini Lintin samostalni trenerski angažman, koji je i pored solidnih rezultata okončan nakon svega sedam utakmica.

Pre dolaska u Kragujevac, Linta je dve godine radio kao pomoćni trener u kazahstanskom Irtišu. Nakon što je klub iz Pavlodara zbog finansijskih problema bio prinuđen da istupi iz Premijer lige Kazahstana, Linta se vratio u Srbiju, gde su ga ubrzo kontaktirali čelnici Radničkog 1923 i ponudili mu upražnjeno mesto na klupi kragujevačkog prvoligaša.

Da podsetimo, fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 će na premijeri nove sezone, 15. avgusta, ugostiti novajliju u prvoligaškom rangu takmičenja, ekipu Železničara iz Pančeva. (Vidi LINK)