Ženski košarkaški klub Radnički u nastavku sezone biće jači za nekadašnju reprezentativku Crne Gore Mariju Petrović (ex Vujadinović).

Ova 30-godišnja Kotoranka je nakon sezone provedene u dresu niškog Studenta, u maju ove godine ugovorila saradnju sa francuskim drugoligašem Poinkon Basketom, ali je u međuvremenu usledio novi talas koronavirusa, koji je paralisao gotovo sva sportska takmičenja u Francuskoj na neodređeno vreme.

Ne želeći da sedi skrštenih ruku i bez takmičarskih utakmica, Marija je odlučila da se vrati u Srbiju i ostatak sezone provede u kragujevačkom Radničkom, koga tek očekuju najvažnije bitke u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

Ova iskusna košarkašica, koja igra na poziciji beka, tokom svoje karijere nastupala je za brojne klubove u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Počela je u rodnom Kotoru, igrala potom za podgoričku Budućnost sa kojom je osvojila tri uzastopne titule prvaka Crne Gore, jednu sezonu provela je u Primorju iz Herceg Novog, a dve u novosadskoj Vojvodini sa kojom je osvojila Kup Srbije 2015. godine.

Nakon epizode u Novom Sadu, Marija je dve sezone igrala za ekipu Trešnjevke iz Zagreba, da bi se potom vratila u Srbiju, gde je nastupala za Loznicu i niški Student.

Nova igračica Radničkog je prošla sve reprezentativne selekcije Crne Gore, uključujući i seniorsku, za koju je nastupala u periodu od 2009. do 2011. godine.

- Jako sam zadovoljna kako su me ljudi iz Radničkog dočekali i učiniću sve što je u mojoj moći da pomognem ovoj ekipi, koja po meni ima mnogo veći kvalitet nego što to dosadašnji rezultati pokazuju. Očekujem da će sa dolaskom nešto iskusnijih igračica Radnički bilježiti znatno bolje rezultate u nastavku takmičenja. Vjerujem da je ključ u dobroj energiji i maksimalnoj borbenosti u svakoj utakmici, i ja sam sigurna da ćemo na kraju uspjeti da ostvarimo zacrtane ciljeve, poručila je Marija Petrović.