U finišu prelaznog roka kragujevački Radnički dobio je veliko pojačanje. Radi se o Nemanji Tomiću (32), momku koji je prve fudbalske korake načinio upravo na „Čika Dači”, a potom se u potpunosti afirmisao u dresu beogradskog Partizana, zasluživši pri tom i poziv u nacionalni tim, za koji je nastupio u 5 navrata.

Tomić je za prvi tim Radničkog 1923 debitovao još kao šesnaestogodišnjak, čime je postao najmlađi prvotimac u istoriji kragujevačkog kluba. Njegov igrački potencijal vrlo brzo su uočili ljudi iz beogradskog Partizana, koji su ga leta 2006. godine doveli u svoje redove.

Usledio je period kaljenja u Teleoptiku, sve dok u januaru 2009. godine nije dobio prekomandu u prvi tim crno-belih. Već nakon prvih par nastupa u dresu Partizana, mladi fudbaler je skrenuo pažnju šire sportske javnosti, koja je počela da ga obasipa hvalospevima.

Za četiri godine koliko je proveo u Humskoj, Nemanja Tomić je zabeležio 152 nastupa u crno-belom dresu i postigao 31 gol. Aktivno je učestvovao u osvajanju pet titula državnog prvaka, kao i dva trofeja u Kupu Srbije. Dobre partije u dresu Partizana donele su Tomiću poziv u nacionalni tim Srbije, za koji je upisao 5 nastupa i postigao jedan gol.

Nakon boravka u Partizanu, Tomić se otisnuo put Turske. Najpre je tri godine nosio dres Genčlerbirligija, a zatim je proveo jednu sezonu u drugoligašu Giresunsporu.

Posle kratke epizode u grčkom drugoligašu Trikali, usledio je povratak u Srbiju, gde je Tomić nastupao za Zemun, niški Radnički i Radnik iz Surdulice.

Tokom ovog leta sada već iskusni fudbaler sredine terena je zajedno sa Markom Mirićem i Milošem Vidovićem održavao formu na „Čika Dači”, čekajući na pravu ponudu iz inostranstva, da bi u samom finišu prelaznog roka ipak odlučio da potpiše jednogodišnji ugovor sa matičnim klubom, koji ima ozbiljne takmičarske ambicije u ovoj sezoni.

Iako je već zakoračio u pozne igračke godine, Nemanja Tomić i dalje pleni fudbalskim majstorstvom, u šta je stručni štab Radničkog 1923 mogao da se uveri u pripremnim utakmicama uoči početka sezone.

Igrač Tomićevog kalibra biće sigurno značajan adut Kragujevčana u pohodu na Super ligu Srbije, koja je ove godine, čini se, nikada bliža.