U subotu, 18. decembra u Kragujevcu će biti održan 4. po redu Novogodišnji turnir u 3x3 basketu. Turnir će se održati u hali Šumadija sajma, tokom celog dana na 3 terena. Organizatori očekuju da se okupi preko 400 učesnika iz cele Srbije.

Predviđene takmičarske kategorije biće: PRO Seniori, Seniori amateri-studenti, Veterani (Biznis liga), Seniorke, Juniori, Juniorke, Kadeti, Kadetkinje, Pioniri, Mini basket (mix). U novogodošnjoj atmosferi organizator se potrudio da pored prazničnog druženja za sve kategorije kroz sponzorski pul obezbedi vredne novčane i robne nagrade. Sva tri prva mesta u svim kategorijama dobijaju medalje.

- Kao prva federacija na svetu želimo da krunišemo još jednu godinu za nama organizacijom najmasovnijeg turnira u centru Šumadije gde bi se okupilo preko 400 učesnika iz cele Srbije kao i svi  relevantni činioci ovog novog Olimpijskog sporta, ističu u Nacionalnom sportskom savezu 3x3 basket i Košarkaškom savezu Srbije.

Organizatori podsećaju i da je naša reprezentacija potvrdila svetsku dominaciju (osvajanjem bronze na Olimpijadi u Tokiju i osvajanjem treće titule Evropskog šampionata). Dodaju i da naši igrači i timovi na svetskom turu redovno dominiraju.

Takođe, na Šumadija sajmu biće postavljena u FUN zona, gde će biti izloženi svi trofeji i medalje u tekućoj godine (Olimpijska bronzana medalja i trofej sa Evropskog prvenstva).