Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra”, obeležio je svoj četvrti rođendan, skromnije nego ranije, a u skladu sa preporučenim merama Vlade Srbije.

Da podsetimo, od februara prošle godine, odlukom grada Kragujevca,  ovaj centar nalazi se pod  upravom Sporskog privrednogh društva Radnički. Direktor SPD Radnički, Bojan Ilić istakao je da SC „Iskra” pre svega krasi humanost.

- „Iskra” je od samog osnivanja okrenuta ka vrednostima kojima svi pripadamo i težimo, a to je humanosti, dobrim i plemenitim ljudima. Danas kada slavimo ovaj mini jubilej u specifičnim uslovima, želimo da odamo bezgraničnu zahvalnost svim onim plemenitim i velikim ljudima, koji su nam svojim delima omogućili da imamo to što imamo. „Iskra” je specifičan objekat u ovom delu Evrope, potpuno posvećena zajednici kojoj pripadamo i još jednom bih se zahvalio čelnicima grada Kragujevca koji nam je dao mogućnost da upravljamo ovim blagom. Za kraj bih istakao da iako moramo da održavamo socijalnu distancu, naš prevashodni zadatak je da održimo i negujemo ljudsku bliskost, kako ovde u Iskri, tako i u SPD Radnički i gradu Kragujevcu uopšte, zaključio je Ilić.

Da današnji dan ne protekne bez ijednog humanog i plemenitog gesta, pobrinuo se Kragujevčanin Igor Janković, koji je 2. juna , rizikujući i svoj život spasao porodicu Blagojević nakon saobraćajne nesreće. Zato su u SPD Radnički odlučili, da u svojstvu slavljenika, ovaj dan posvete upravo ovom hrabrom i mladom čoveku.

- Smatram da je moj gest sasvim opravdan u situaciji u kojoj sam se našao i da bi svaki pojedinac potpuno isto uradio našavši se u datim okolnostima. Mišljenja sam da svaki čovek nosi u sebi tu humanu i plemenitu crtu, samo je pitanje trenutka kada će isplivati iz njega, istakao je Igor Janković.

Rukovodstvo SPD Radnički je zahvalnost za ovaj humani gest izrazilo na specifičan način. Igoru Jankoviću je u ime svih zaposlenih u društvu, Bojan Ilić simbolično predao ključ Sportskog centra Iskra, pokazavši mu da je od danas član i deo jedne velike porodice.