Nastavlja se niz negativnih rezultata košarkaša Radničkog u Košarkaškoj ligi Srbije. Ekipa trenera Igora Todorovića vezala je i četvrti uzastopni neuspeh u ovom takmičenju, i to na svom parketu, u susretu sa veoma motivisanom ekipom Novog Pazara, koja je po drugi put u sezoni uspela da uzme meru Kragujevčanima – 95:84 (19:25, 32:20, 26:24, 18:15).

Nadali su se potajno Kragujevčani pobedi u susretu protiv neugodne ekipe Novog Pazara, ali su te njihove želje, nažalost, ostale neispunjene. Pazarci su odigrali jedan zaista odličan meč, maksimalno iskoristili dužinu klupe i pokazali izuzetan voljni momenat, zbog čega su na kraju nagrađeni pobedom.

Bez klasičnog plejmejkera i sa samo dva igrača na bekovskim pozicijama, Kragujevčani su se borili koliko su mogli, ali su ovoga puta naišli na jačeg protivnika.

Odsustvo Filipa Dumića donelo je Radničkom puno problema u organizaciji igre, što je u velikoj meri doprinelo konačnom slomu u ovom susretu.

- Još jedna utakmica na kojoj se značajno osetilo odsustvo našeg prvog plejmejkera Dumića. Imali smo dosta izgubljenih lopti, što je protivnička ekipa koristila da dođe do lakih poena. Sve je to doprinelo nekoj našoj nesigurnosti u prvom delu utakmice, utrošili smo mnogo, možda i previše energije da se vratimo u meč. Ekipa Novog Pazara nas je nadigrala u svim segmentima igre i ja im ovom prilikom čestitam na zasluženoj pobedi, rekao je jedan od najboljih košarkaša Radničkog ove sezone Matija Popović.

Košarkaše Radničkog već u sredu očekuje zaostali meč 14. kola KLS protiv pančevačkog Tamiša u „SBB Jezeru“, dok je za naredni vikend predviđeno gostovanje aleksinačkom Napretku.