Teže nego što se to očekivalo, fudbaleri Radničkog 1923 došli su do trijumfa u susretu sa mladom i borbenom ekipom Zemuna. Epitet junaka utakmice poneo je Vladimir Ćirović, koji je sa dva pogotka doneo veliki preokret i pobedu kragujevačkom timu – 2:1 (0:1).

Emotivno i fizički ispražnjeni nakon kup utakmice sa Javor Matisom u sredu, Crveni nisu bili na visini svojih mogućnosti, mada su bili dominantan rival tokom svih devedeset i kusur minuta. Nedostajao je taj završni pas u protivničkoj trećini terena, a i kada bi igrači Radničkog 1923 došli do povoljne situacije pred golom rivala, nisu uspevali da je materijalizuju.

Mlada ekipa Zemuna je od samog starta utakmice bila fokusirana uglavnom na odbranu svog gola, uz povremene izlete na protivničku polovinu terena, i to uglavnom kada bi joj se ukazala šansa za kontranapad.

Fudbaleri Radničkog su od prvog minuta počeli da pletu mrežu oko gola svog rivala. Tako se već u 3. minutu posle prodora Mirića po levoj strani, Ćirović našao u idealnoj prilici za postizanje pogotka, ali je šutirao preko gola. Tri minuta kasnije Kovačević je poslao loptu iza leđa odbrane Zemuna, do nje je pokušao da dođe Ilić, ali je golman gostiju Pejović bio brži.

Dugo će se prepričavati situacija iz 10. minuta utakmice, koja zaista ima potencijal da se nađe u nekoj od video kolekcija fudbalskih gafova. Štoper Kragujevčana Miloš Vidović pokušao je da vrati loptu svom golmanu Lazaru Raičeviću, ona je tom prilikom nezgodno odskočila, prevarila čuvara mreže Radničkog 1923 i završila u golu.

Naravno da je ovaj nesrećno primljen pogodak poremetio ritam igre Kragujevčana, koji su kako je utakmica odmicala sve više gubili strpljenje.

Mogli su gosti u 27. minutu da dupliraju prednost, ali je udarac Lazarevića glavom završio van okvira gola.

Najbliža izjednačenju igrači Aleksandra Linte bila je u 47. minutu, kada je Miloš Vidović posle povratne lopte Vladimira Ćirovića pogodio stativu. Tri minuta kasnije Avram je pokušao da uposli Ćirovića, ali su defanzivci Zemuna dobro odreagovali.

Kako se utakmica bližila kraju, tako su Kragujevčani sve više pojačavali pritisak i držali gostujućeg čuvara mreže Pejovića „u šahu”.

Na drugoj strani, Zemunci su vrebali priliku da iz brze tranzicije dođu do drugog pogotka i tako zapečate sudbinu domaćina. Upravo se nakon jednog takvog brzog kontranapada Milanović našao u prilici za udarac, ali nije bio dovoljno precizan.

Konačno, Crvenima je svanulo u 81. minutu. Avram je ubacio loptu sa desne strane, ona pogodila Ćirovića u rame i prevarila Pejovića za izjednačenje – 1:1.

I kada je delovalo da je podela bodova gotovo izvestan ishod duela na „Čika Dači”, Vladimir Ćirović u dubokoj sudijskoj nadoknadi vremena postiže svoj drugi gol na utakmici i donosi pobedu kragujevačkom timu.

Kragujevčani su iskoristili kikseve najbližih pratioca Kabela i Borca i sa nova tri boda dodatno se učvrstili na čelu tabele.

U narednom 13. kolu fudbalere Radničkog 1923 očekuje gostovanje Loznici.