Proteklog  vikenda održan je dvodnevni turnir u nacionalnom trening centru na beogradskoj Adi Ciganliji, koji je okupio preko 120 takmičara i takmičarki pod nazivom „XXI Kup grada – Trofej Beograda 2021 u badmintonu”.

Ovaj turnir je objedinio turnire A, B, C i juniorske kategorije uz 120 takmičara i takmičarki iz osam srpskih klubova. Kragujevački badminton klub Ravens KG je nastupio sa dokazanim učesnicima među kojima je bilo najviše takmičara koji su postigli sjajne rezultate, a ukupno je osvojeno devet medalja.

Prvog dana takmičenja su na programu bili mečevi u seniorskim A-B-C kategorijama takmičara.

Lana Dramićanin je uspela da se izbori za osvojanje srebrne medalje u ženskom singlu B kategorije.

Takođe u subotu do medalje je stigao Aleksandar Jovičić u mešovitim parovima A kategorije sa Sanjom Perić iz Badminton kluba Beograd osvojio bronzu. Aleksandar Jovičić i Igor Jovanović su u muškom dublu A kategorije zaustavljeni na korak od medalje nakon poraza od prvih nosilaca Borka Petrovića i Đorđa Stepanovića u neizvesnom meču rezultatom 0-2 (18:21, 19:21).

Drugog dana su na programu bili mečevi u juniorskim kategorijama uz znatno više medalja za kragujevačke igrale. Natalija Đoković je u ženskom singlu do 11 godina osvojila zlatnu medalju uz maksimalan učinak od četiri pobede.

Relja Milić i Stefan Maksimović su dominatnom igrom u muškom dublu igrača do 15 godina stigli do trofeja i najsjajnije zlatne medalje. Relja je u tandemu sa Đinom Čelar iz Badminton kluba Zmajevi Kruševac stigao do drugog mesta i srebra u kategoriji mešovitih parova do 15 godina.

Kasnije je Selena Stojanović je u paru sa Čarnom Mihajlović iz BK CLEAR iz Beograda stigla do srebrnog odličija u ženskom dublu do 15 godina.

Zatim su usledile finalne bobre u singlovima, Selena i Stefan su se izborili za bronzu u kategoriji igrača do 15 godina. Milić koji je u 1/2finalnom meču nakon veoma neizvesne borbe eliminisao Maksimovića rezultatom 2-0 (26:24, 21:18) se našao u finalu protiv Vukašina Krnete (BK CLEAR,Bgd) u kojem nije imao snage da stigne do još jednog zlata, pa je morao da se zadovolji sa srebrom u ovoj kategoriji.

- Veoma smo zadovoljni učešćem naših mladih takmičara na tradicionalnom turniru u Beogradu. Svi su pružili svoj maksimum i naravno da najveću težinu imaju osvojeni trofeji Relje i Stefana u konkurenciji muških parova za igrače do 15 godina, kao i prva zlatna medalja talentovane Natalije Đoković u konkurenciji igračica do 11 godina. Uz 9 osvojenih medalja u ukupno zbiru, ovaj turnir nam je poslužio kao sjajna uvertira za predstojeća iskušenja na internacionalnoj U19 sceni gde će Aleksandar Jovičić i Igor Jovanović nastupiti na turniru „Croatia Valamar junior open 2021” u Dubrovniku od 8. oktobra, izjavio je Andreja Todorović predsednik UO i trener BK Ravens KG.

Pored pomenutih osvajača medalja, učešće na turniru među takmičarima iz redova kragujevačkog kluba su imali: Igor Jovanović, Luka Milić i Bogdan Novokmet.

Pored samih takmičara, Kragujevac je imao predstavnike i među sudijama, Jovanu Maksić, a ekipu su predvodili treneri, Andreja Todorović i Filip Stojiljković.