Odbojkaši kragujevačkog Radničkog zauzeli su drugo mesto na tradicionalnom turniru „Memorijal velikana“ u Novom Sadu, posvećenom nekadašnjim igračima Odbojkaškog kluba Vojvodina Žarku Petroviću i Radovanu Dabiću.

Kragujevčani su u direktnom duelu za prvo mesto poraženi od domaćina turnira, novosadske Vojvodine, rezultatom 0:3.

Prethodno je ekipa Dragana Kobiljskog bila uspešnija od Niša i kraljevačke Ribnice sa po 3:1 u setovima.

- Prve dve utakmice na turniru odigrali smo jako kvalitetno. Pobedili smo Niš i Ribnicu sa po 3:1, a trener Kobiljski imao je priliku da malo kombinuje sastav, kako bi sačuvao glavne snage za meč sa Vojvodinom. Nažalost, u toj poslednjoj, odlučujućoj utakmici sa domaćinom turnira, mi smo malo podbacili i izgubili sa 0:3. Iskreno, očekivali smo više, s obzirom na potencijal naše ekipe, ali ipak verujem da ćemo uspešno parirati Vojvodini u toku prvenstva, preneo je svoje utiske sa turnira u Novom Sadu sportski direktor Radničkog Vladimir Jekić.

Turnir u Novom Sadu predstavljao je ujedno i poslednju jaču proveru snaga kragujevačkog tima pred start nove sezone u Super ligi Srbije. Do 16. septembra i utakmice sa Spartakom u Subotici, odbojkaši Radničkog odigraće još jedan kontrolni meč protiv Mladog radnika u Požarevcu.