Kao brzi voz protutnjali su fudbaleri Radničkog 1923 kroz Ivanjicu i trećim uzastopnim trijumfom na startu prolećnog dela sezone u Mocart Bet Superligi dodatno su se učvrstili u plej-of zoni, uz dobre izglede da se do kraja prvenstva domognu mesta koje vodi u Evropu.

Teško da je bilo ko u taboru Crvenih očekivao ovako laganu i ubedljivu pobedu u Ivanjici, posebno ako se ima u vidu da su do bodova na stadionu kraj Moravice teško dolazili i bolje kotirani timovi na tabeli od Kragujevčana.

Specifičan ambijent stadiona u Ivanjici nije smetao izabranicima trenera Feđe Dudića da pruže još jednu izvanrednu partiju, koju su krunisali osvajanjem novih i te kako značajnih bodova u borbi za što viši plasman na prvenstvenoj lestvici.

- Dobro smo se pripremili za utakmicu. Imali smo neki naš plan igre koji smo uspešno sproveli u delo. Mislim da smo prvo poluvreme odigrali jako dobro. Pored tri postignuta pogotka, dva puta smo još pogađali okvir gola, tako da smo sasvim zasluženo otišli na pauzu sa ubedljivom prednošću, istakao je Dudić.

On je naglasio da su kragujevački fudbaleri uspeli da limitiraju protivnika i da mu ne dozvole bilo kakvu ozbiljniju priliku pred golom.

- U drugom poluvremenu smo malo spustili ritam utakmice, s obzirom da nismo hteli da nam se ponovi scenario iz utakmice sa Radničkim iz Niša. Na kraju smo utakmicu završili bez primljenog gola, iako smo poslednjih dvadeset minuta odigrali sa desetoricom igrača, sa ponosom konstatuje Dudić.

Strateg Crvenih je ovu pobedu posvetio Dušanu Todoroviću, tragično preminulom navijaču Radničkog koji je pre 11 godina izgubio život bodreći svoj voljeni klub na gostovanju u Ivanjici.

- Sigurno sam da nas Dušan gleda gore sa nebesa i da je verovatno ponosan na to kako njegov Radnički danas igra. Ponosni smo, ali i pored toga ostajemo čvrsto na zemlji. Sutra je novi trening, a već u petak utakmica sa IMT-om, u kojoj ćemo pokušati da produžimo ovu seriju dobrih rezultata, dodao je Dudić.