Na nedavno održanom Prvenstvo Srbije u organizaciji Srpske karate do konferencije koja okuplja 9 najmasovnijih karate saveza u našoj zemlji, U izuzetno jakoj konkurenciji, 13 karatista Šumadija karate dođoa u Kragujevac se vraća sa 6 zlatnih, 8 srebrnih i 8 bronzanih medalja.

Medalje za Šumadija karate dođo osvojili su: Matija Mladenović, Bogdana Terzić, Hana Filipović, Viktor Kostić, Bogdan Đokić, Nemanja Antonijević, Uroš Marković, Jovana Jovanović, Tihana Aleksić, Irina Dukadinoski, Vladimir Janković, Luka Jovanović, kao i trener Miloš Petković.

- Veoma sam zadovoljan učinkom mojih takmičara na ovako jakom takmičenju. Konkurencija je bila izuzetno jaka, sa velikim brojem takmičara u svakoj kategoriji i veoma sam ponosan na sve moje takmičare i sve njihove medalje koje su ogromnim trudom uspeli da osvoje. U naredna dva vikenda nas očekuje Vaskršnji kup u Preljini i Funakoši kup u Ćićevcu koji će nam poslužiti da se dobro pripremimo za najvažniji turnir u ovom delu godine, Prvenstvo Evrope koje će se održati od 1. do 3. aprila u Subotici, rekao je Miloš Petković, trener Šumadija karate dođoa, koji je i sam postao šampion Srbije u borbama do jednog ipona i borbama do 3 ipona.

Upis u karate školu je otvoren tokom cele godine, a treninzi za nove članove održavaju se sredom i petkom od 18:30.