Fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće aktuelnog šampiona Srbije, ekipu Crvene zvezde, u utakmici 15. kola Linglong Super lige Srbije, koja je zakazana za nedelju, 31. oktobar, od 13.30, na stadionu „Čika Dača”.

Kragujevčani su u seriji od četiri uzastopna poraza, računajući tu i kup utakmicu sa Radnikom iz Surdulice, a poslednje prvenstvene bodove upisali su pre više od mesec dana u susretu sa Novim Pazarom. Doduše, ovde treba napomenuti da kragujevački superligaš u poslednjih mesec dana nikako ne uspeva da kompletira svoje redove, kako zbog povreda i bolesti igrača, tako i zbog kartona, što je sve imalo značajnog udela u ovoj rezultatskoj krizi.

Ipak, utakmice sa takvim ekipama kao što je Crvena zvezda sa sobom nose posebnu takmičarsku draž i izvlače maksimum iz igrača, koji su spremni da u nedelju „poginu” na terenu kako bi razgalili srca svojih vernih pristalica.

- Pripreme za predstojeću utakmicu protiv Crvene zvezde teku uobičajenim tokom. Treme nema, ali je kod svih igrača i više nego prisutna želja da u nedelju pruže svoj maksimum kako bi obradovali pre svega momke sa južne tribine, koji su apsolutno pozitivni na svakoj našoj utakmici, i kada ide dobro i kada ide loše, ali i sve ostale ljubitelje fudbala u Kragujevcu. Dakle, pristup utakmici nije upitan, a da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat, videćemo, ističe Vladimir Radenković, strateg Kragujevčana.

Kragujevački superligaš će i na predstojećoj utakmici biti oslabljen neigranjem najboljeg strelca Marka Mirića, koji se i dalje nalazi u procesu rehabilitacije. Svi ostali igrači Radničkog 1923 koji su u opticaju za nedeljni duel spremni su da „pokažu zube” favorizovanim gostima iz Beograda.

Na dan utakmice prodaja ulaznica vršiće se isključivo na biletarnici stadiona „Čika Dača”, koja počinje sa radom u 10 sati. Cene ulaznica iznose 400 dinara za istočnu i 500 dinara za zapadnu tribinu.