U trećem kola Super ligi Srbije kragujevački Radnički gostuju u Surdulici ekipi Radnika. Utakmica se igra u subotu, 23. jula, sa početkom od 21 sat.

Nakon 2 odigrana kola Kragujevčani imaju 4 boda, dok je ekipa iz Surdulice bez bodova.  

Loš start sezone Surduličana nikako nije razlog za opuštanje u taboru Crvenih, posebno jer će fudbaleri Radnika biti silno motivisani da u subotu uveče pred svojom publikom okončaju loš rezultatski niz.

- Radnik je jedna veoma kvalitetna ekipa, koja je ostala maltene nepromenjena u odnosu na prethodnu sezonu. Nisu baš najsjajnije startovali, mada igre koje su pružili u prethodna dva kola svakako teraju na oprez. Na nama je da probamo da iskoristimo ovaj dobar momentum u kome se nalazimo i da kvalitetnom i borbenom igrom dođemo do povoljnog rezultata na ovom ni malo lakom gostovanju, rekao je trener Kragujevčana Dejan Joksimović.

Ukoliko izabranici trenera Joksimovića uspešno odgovore predstojećem izazovu i odnesu sva tri boda iz Surdulice, biće to prvi trijumf Kragujevčana u međusobnim okršajima sa Surduličanima, nakon dva poraza i isto toliko remija u prethodna četiri duela.

- Mi nismo imali neki pozitivan skor ni protiv Kolubare, ni protiv Mladosti iz Lučana, pa smo na kraju ipak zabeležili dobre rezultate. Nadam se da ćemo i ovoga puta prikazati pre svega dobru igru i energiju koja nas je krasila u prve dve utakmice, a iz svega toga bi trebao da proizađe i dobar rezultat, optimista je strateg kragujevačkog superligaša.

Ono što Joksimovića mnogo više brine od neslavne tradicije u duelima sa Surduličanima svakako je krajnje nezavidan zdravstveni bilten. Nikola Kovačević je i dalje na listi povređenih igrača, a sada mu se tu priključio i Đorđe Maksimović, koji je na utakmici protiv lučanske Mladosti zaradio nezgodan udarac u glavu. Problemi sa povredama muče i novajliju Milutina Vidosavljevića, kao i Miloša Vidovića, čiji je nastup na utakmici u Surdulici takođe pod velikim znakom pitanja.