Posle više od mesec dana pauze fudbaleri Radničkog 1923 iz Kragujevca, vraćaju se redovnim trenažnim aktivnostima na stadionu „Čika Dača”, ali uz poštovanje preventivnih mera zaštite, propisanih od strane nadležnih institucija.

- Zahvaljujući predusretljivosti i odličnoj reakciji Doma zdravlja Kragujevac, od utorka, 5. maja, kreće testiranje svih fudbalera, članova stručnog štaba i zaposlenih u klubu na prisustvo virusa Covid-19. Testiranja će se vršiti u manjim grupama i ukoliko rezultati na prisustvo virusa budu negativni, već u četvrtak, 7. maja, prva grupa testiranih fudbalera mogla bi da krene sa treninzima, saopšteno je iz fudbalskog kluba.

Klub je, kako se navodu, uz pomoć lokalne samouprave uložio maksimalne napore da ispoštuje preporuke nadležnih institucija i izvrši sve neophodne pripreme za obavljanje trenažnih aktivnosti na stadionu “Čika Dača”. Izvršena je dezinfekcija svih klupskih prostorija, nabavljena je sva neophodna zaštitna oprema (maske, rukavice, sredstva na bazi medicinskog alkohola), a igračima su date jasne instrukcije kako da se ponašaju pre, u toku i nakon treninga.

Podsetimo,Crveni đavoli su na prinudnu pauzu otišli 16. marta, samo dan nakon prvenstvene utakmice sa Kolubarom, kada je na teritoriji Republike Srbije proglašeno vanredno stanje. Tokom pauze, fudbaleri Radničkog su u kućnim uslovima obavljali individualne treninge po specijalnom programu dobijenom od strane stručnog štaba, koji će im delimično olakšati povratak u redovan trenažni proces.

Kada je u pitanju nastavak takmičarske sezone, iako još uvek nema zvaničnih informacija od strane Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice superligaša i prvoligaša, sve češće se pominje pominje 30. maj kao datum kada bi lopta ponovo mogla da se zakotrlja srpskim terenima. Klubovima je data mogućnost da se izjasne o željenom modelu okončanja sezone, odnosno da li su za to da se igra plej-of i plej-aut ili ne, a konačna odluka o sistemu takmičenja trebala bi da bude saopštena 6. maja.