Hoće li kragujevački rukometaši u viši rang ili će ostati u Super B liga, po svemu sudeći odlučiće se za zelenim stolom, a ne na terenu. Ovu odluku donela je Skupština ARKUS lige. Tako je RK Radnički „uvučen” u razne zakulisne radnje.  

Tim povodom, kragujevački klub se obratio saopštenjem, koji je potpisao prvi čovek Rukometnog kluba Radnički, Stavro Rašković.

- Svedoci smo da ovih dana pojedini rukometni radnici, ničim izazvani, u svojim zvaničnim, a i kuloarskim krugovima, stavljaju u kontekst zakulisnih radnji i sličnih marifetluka RK Radnički, koji tamo ne pripada, niti će mu ikada tamo biti mesto, rekao je Stavro Rašković za portal Pressek.

On je u saopštenju istakao da su u kragujevačkom klubu odluku Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije shvatili kao iznuđeno rešenje u izuzetno specifičnoj situaciji, kao jedino moguće, da svi klubovi u svim ligama mogu da se prijave i da na terenu probaju da izbore plasman u viši rang.

- Ne vršimo apsolutno nikakav pritisak, ne lobiramo, ne trgujemo sa „ovima“ i ne šurujemo sa „onima“. Samo smo svoji, jer obraz nije na prodaju, ali i ne damo na sebe, jer u klubu rade časni i pošteni ljudi, zaraženi rukometom, koji se ne bave „visokom politikom“, niti tuđim dvorištem, ne dajemo delegate, niti smo u bilo kakvim telima i organima upravljanja. Bavimo se rukometom, istaknuto je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da RK Radnički ne mora da igra Super ligu, i da neće biti prvi put da Kragujevani zbog „više sile“ ne budu u elitnom takmičenju.

-  Drznuli smo se da pitamo da se nađe rešenje, čak smo toliko bili bezobrazni da prihvatamo svaki način doigravanja i ne sluteći koliko tražimo. Samo nas pustite da igramo rukomet, dodaje se u saopštenju.

Naime, kako je direktor Radničkog Stavro Rašković objasnio za portal Pressek, već duže vreme postoje sukobi i podele unutar srpskog rukometa.

- Sada pokušavaju da nas uvuku u te igre i zakulisne radnje, u kojima zaista ne želimo da učestvujemo, objasnio je Rašković.

Naime, ovo saopštenje RK Radnički je dao povodom najave da neće doći do proširenja Lige, a koja je ranije bila najavljena.

Ukratko, to znači, da će kragujevački rukometaši ostati u Super B ligi, iako je ubedljivo na prvom mestu, a da iz elitnog takmičenja niko neće ispasti.

- Uveren sam da smo spremni za najviši rang takmičenja i igrački i organizaciono. Trenutno je sve otvoreno, postoji varijanta i da se igra baraž, ali i da sledeće sezone ponovo ostanemo u ovom rangu takmičenja. Nažalost, mi smo kolateralna šteta u svemu ovome, zaključio je Rašković.

Da podsetimo, nakon 13 odigranih kola, Radnički ima 22 boda.