Odbojkaški klub Radnički dodatno je osnažio postojeći igrački kadar angažovanjem iskusnog srednjeg blokera Mirka Radevića. Ovaj tridesettrogodišnji Kraljevčanin, koji je u prošlosti već nastupao kragujevački klub, biće nesumnjivo još jedan važan adut čete Dragana Kobiljskog u presudnim bitkama na oba domaća fronta.

Prošlo je osam godina od kada je Mirko Radević po prvi put u karijeri obukao dres Radničkog. Bilo je to u sezoni 2011/12, u kojoj je kragujevački klub dogurao do polufinala plej-ofa i predstavljao Srbiju u Čelendž kupu. Ostaće upamćeno da je upravo Radević bio jedan od predvodnika ove ekipe, koju su pored njega činili još i Lazar Ćirović, Vladan Đorđević, Milan Ilić, Nemanja Opačić, Aleksandar Blagojević...

Osam godina kasnije, sada već iskusni srednji bloker vraća se u staro jato sa željom da pruži pun doprinos ostvarenju zacrtanih ciljeva Kragujevčana u ovoj takmičarskoj sezoni.

- Ja sam prošlu sezonu proveo u kraljevačkoj Ribnici, sa kojom nisam uspeo da se dogovorim o nastavku saradnje. Odlučio sam da sačekam na neku ponudu iz inostranstva, ali je u međuvremenu došao poziv od strane Dragana Kobiljskog da dođem u Radnički, klub za koji me vežu jako lepe uspomene. S obzirom da sam nekim privatnim poslovima vezan za Srbiju, a imajući u vidu veličinu kluba kao što je Radnički, odlučio sam da prihvatim ponudu, pojasnio je razloge svog povratka u Kragujevac ovaj dvometraš iz grada na Ibru, koji je pored Radničkog i Ribnice, za koju je nastupao u tri navrata, igrao još i za novosadsku Vojvodinu, a značajan deo karijere proveo je u inostranstvu, igrajući u Francuskoj, Rumuniji i Iranu.

Već na svom povratničkom debiju u dresu Radničkog, Radević je ostavio i više nego dobar utisak i bio je značajan faktor u velikom trijumfu kragujevačkog tima nad novosadskom Vojvodinom proteklog vikenda.

Jasno je da će igrač ovakvog kalibra predstavljati bitnu kariku u ekipi Dragana Kobiljskog, koja „puca“ na oba domaća trofeja.

- Radnički ima jednu jako dobru i iskusnu ekipu, koja ima visoke domete u ovoj sezoni. Naravno, potrebno je da se slože sve kockice, da izađemo iz ovih problema sa koronom i namestimo formu za odlučujuće mečeve. Ključno je da dobru energiju sa treninga prenesemo na utakmice, kako bismo bili u stanju da odgovorimo klupskim ambicijama, smatra Radević. 

Predstojeće gostovanje u Nišu prilika je da Kragujevčani potvrde dobar utisak iz meča sa Vojvodinom i nastave da koračaju utabanom stazom trijumfa.