Upozoravao je Dudićev prvi saradnik Adnan Jahić u najavi utakmice između Radničkog i surduličkog Radnika da njegovoj ekipi neće biti lako da slomi otpor poslednjeplasiranog tima Mocart Bet Superlige, kome je utakmica bila jedna od presudnih u borbi za očuvanje superligaškog statusa.

Bili su Šumadinci pod ozbiljnim pristiskom u prvih 45 minuta, imali čak i sreće u situaciji kada je lopta posle pokušaja Zajmovića okrznula prečku, da bi u drugom delu utakmice u potpunosti preuzeli terensku dominaciju, koju su na kraju krunisali pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena.

- Znali smo da nas očekuje teška utakmica sa veoma motivisanim protivnikom. U prvom poluvremenu nismo bili na očekivanom nivou, ali je u nastavku to već bio onaj Radnički na koji je naša publika već navikla. Mislim da smo bili apsolutno dominantni u drugih 45 minuta i da smo zasluženo postigli taj pobedonosni pogodak u možda najslađem trenutkom. Čestitao bih mojim igračima na borbenosti i tome što ni po koju cenu nisu odustajali od naših principa igre. Čak i u momentima kada je protivnik izašao prilično visoko, mi nismo želeli da preskačemo sredinu terena, već smo pokušavali da kroz posed dođemo u priliku da ugrozimo protivnički gol, ponosan je Jahić na svoju ekipu.

Slobodan Simović jedan je od onih igrača koji su izneli glavninu tereta pobede u Surdulici. Iskusni defanzivac je zajedno sa svojim kolegama iz zadnje linije bio na ozbiljnim iskušenjima, naročito u prvih 45 minuta, ali je na kraju svoj zadatak obavio besprekorno, s obzirom da je njegov tim treću utakmicu zaredom okončao bez primljenog gola.

- Bili smo svesni toga da nećemo lako doći do bodova u Surdulici, gde se nijedna ekipa ove sezone nije naigrala. Radnik je još jednom pokazao da je ekipa koja zaslužuje maksimalan respekt, bez obzira na položaj tabeli. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu, uspešno isparirali domaćinu i na kraju strpljivom igrom došli do željenih bodova, zadovoljno konstatuje prekaljeni štoper.

Trijumf u Surdulici dodatno je podigao fudbalsku euforiju u prestonici Šumadije, naročito među najvatrenijim pristalicama kragujevačkog tima, koje uveliko proveravaju svoje pasoše pripremajući se za prvi evropski nastup Radničkog 1923 u novom milenijumu. Ipak, do kraja sezone ostalo je da se odigra još dosta utakmica, veliki je broj bodova u opticaju, te je neophodno sačuvati pribranost.

- Naravno da je ova pobeda dodatno podigla samopouzdanje u ekipi, ali mi i dalje ostajemo čvrsto na zemlji. Kao što nismo mnogo tugovali nakon ona dva-tri poraza u jesenjem delu sezone, tako se i sada ne radujemo previše. Moramo da ostanemo fokusirani, da idemo utakmicu po utakmicu i držimo se nekih naših principa igre, koji su nas i doveli u poziciju da se borimo za izlazak u Evropu, naglašava Jahić.

Jahićevo mišljenje deli i Simović, koji takođe smatra da ne treba previše padati u zanos, jer situacija vrlo lako može da se okrene za 180 stepeni.

- Iz iskustva znam da u fudbalu sve vrlo lako može da se promeni i da se svi ostvareni uspesi lako zaboravljaju čim kola krenu nizbrdo. Na dobrom smo putu, samo moramo da ostanemo istrajni i fokusirani i da ne dozvolimo sebi bilo kakav vid opuštanja u narednim utakmicama, upozorava Simović.

U narednom vanrednom 25. kolu Crvene očekuje duel sa još jednim „davljenikom” Železničarom iz Pančeva, u sredu od 14 sati na stadionu Čika Dača, kao uvertira pred gostovanje braniocu titule Crvenoj zvezdi idućeg vikenda.

– Očekuje nas duel sa još jednom ekipom iz donjeg dela tabele, kojoj su bodovi preko potrebni u borbi za opstanak. Dobro ćemo se pripremiti i nadam se da ćemo uz dobru energiju i podršku sa tribina uspeti da dođemo do novih bodova. Mišljenja sam da će ova utakmica, kao i ona naredna protiv Crvene zvezde, za nas predstavljati prekretnicu sezone, ocenjuje Jahić.

Iskusni Simović upozorava da nema lakih protivnika i da je neophodan maksimalan oprez pred duel sa Pančevcima, koji će sigurno tražiti priliku da se revanširaju Kragujevčanima za poraz u jesenjem delu sezone (2:0).

- Baš kao što nije bilo lako doći do sva tri boda protiv Radnika, isto tako neće to biti lako učiniti i u susretu sa Železničarom. Očekujem još jednu tešku i zahtevnu utakmicu, ali isto tako verujem da imamo dovoljno kvaliteta u svojim redovima da zabeležimo novi trijumf i produžimo ovu seriju dobrih rezultata, optimističan je Simović.