Dojučerašnji kapiten Odbojkaškog kluba Radnički iz Kragujevca, koji je nedavno okončao svoju igračku karijeru zbog povreda, Vladimir Jekić, ostaće u klubu i dalje, ali u novoj ulozi sportskog direktora.

On će biti zadužen za sportski deo prvog tima, ali i mlađih selekcija i nema sumnje da će i na jedne i na druge imati šta da prenese iz bogate karijere tokom koje je igrao za kragujevački KIS 95, VGSK iz Velikog Gradišta, Smederevo, Puteve iz Ivanjice, a zatim i Budvanske rivijere i Vojvodine. Vrhunac nastupa u domaćim takmičenjima dostigao je osvajanjem duple krune sa Novosađanima, a potom se obreo u inostranstvu, najpre u Grčkoj, zatim Turskoj, Argentini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima... Posle nadmetanja na tri kontinenta, usledio je dugo željeni dolazak u Radnički i kraj karijere na lep način, u svom rodnom gradu. (Vidi LINK)

- U ovom trenutku sam odlučio da završim svoju igračku karijeru. Za svakog sportistu je to težak potez, ali mislim da sam ja to uradio na lep način, u svom gradu, u klubu u kojem sam dugo želeo da odigram bar jednu sezonu. Tako je sve ispalo mnogo lakše. Ponudu kluba da preuzmem funkciju sportskog direktora i nastavim i dalje da funkcionišem u sportu nije bilo lako prihvatiti, jer su odgovornosti velike. Zvuči kao lak potez sesti na neku fotelju i kontrolisati neke stvari, ali to u suštini nije prosto. Međutim, imam iskustvo koje ću pokušati da prenesem kako na prvi tim, tako i na mlađe selekcije i spreman sam za novu ulogu, rekao je Jekić.

Zbog aktuelne epidemiloške situacije, Jekića očekuju teški prvi koraci i veliki izazovi na početku nove funkcije.

- Kako je sve stalo zbog trenutne situacije, fokus je na prvom timu, da vidimo kako ćemo organizovati početak sezone i pripreme. Tu su i neke pripremne utakmice koje treba odigrati kako bismo što bolje ušli u početak sezone, kazao je Jekić.

Inače, u Sport kafeu SBB Hale „Jezero“, među slikama najznačajnijih trenutaka odbojkaša kragujevačkog Radničkog, kao omaž uspešnoj karijeri, okačen je i Jekićev dres sa brojem 13.