Do početka nove sezone u Super ligi Srbije ostalo je još manje od nedelju dana. Fudbaleri Radničkog su se nedavno vratili iz Slovenije, gde su obavili glavninu priprema za predstojeću sezonu. Izabranici trenera Dejana Joksimovića su tokom desetodnevnog boravka u nekadašnjoj republici bivše Jugoslavije odigrali tri kontrolne utakmice, u kojima su ostavili prilično dobar utisak. Savladani su crnogorski prvoligaš Rudar iz Pljevalja (1:0) i bugarska Marica 1921 iz Plovdiva (3:0), dok je jedini poraz pretrpljen u duelu sa odličnom ekipom Rijeke (0:1), u utakmici u kojoj su Kragujevčani bili praktično egal sa nekadašnjim hrvatskim šampionom.

Po povratku u Srbiju, kragujevački superligaš je u generalnoj proveri remizirao sa crnogorskim prvoligašem OFK Petrovcem na otvaranju novoizgrađenog Sportskog centra „Pampas” u Donjoj Trnavi (1:1)

Dejan Joksimović kaže da je zadovoljan proteklim delom priprema i načinom na koji su igrači odgovorili zahtevima stručnog štaba.

- Većinu onoga što smo planirali tokom pripremnog perioda, mi smo sproveli u delo. Odigrali smo i četiri pripremne utakmice, koje su nam dale neke povratne informacije u vezi sa mogućnostima igrača i njihovim sposobnostima da prihvate neki naš željeni model igre. Nažalost, u finišu priprema dogodile su se te dve povrede Đorđa Maksimovića i Nikole Kovačevića koje su nas malo poremetile, ali su generalno svi ostali igrači zdravi i spremni za spremni start nove sezone, ističe Joksimović.

Šumadinci su ovog leta osvežili svoje redove angažovanjem šestorice novih igrača. Na „Čika Daču” su stigli defanzivci Dušan Cvetinović, Filip Ivanović i Nikola Vlajković, zatim jedan od najboljih igrača Prve lige Srbije Luka Zorić, udarna igla Metalca prošle sezone Damjan Krajišnik i brzonogi krilni napadač Dušan Stoljiković.

Utisak je da Crveni u novu sezonu ulaze sa igračkim kadrom koji je u stanju da odgovori klupskim ambicijama, a to je što viši plasman na prvenstvenoj lestvici.

- Neka naša inicijalna ideja kada smo započinjali ovu priču bila je da promenimo malo krv u ekipi u želji da budemo još bolji i konkurentniji u odnosu na prošlu sezonu. Želeli smo da okosnicu tima iz prošle sezone nadogradimo sa par novih igrača, koji će doneti jedan nov kvalitet i energiju ekipi. Naša zamisao je da napravimo grupu od dvadesetak momaka, koji će uz povremene rotacije uspeti da iznesu teret predstojeće sezone na svojim plećima i mislim da smo na dobrom putu da to ostvarimo, smatra Joksimović.

Šef stručnog štaba Kragujevčana izneo je i prve impresije o novajlijama, od kojih puno očekuje u predstojećoj sezoni.

- Dušan Cvetinović je iskusan igrač sa dobrom karijerom iza sebe, koji nam je doneo potrebnu stabilnost i mirnoću u toj poslednjoj liniji. Dušan Stoiljković je polivalentan igrač dobrih motoričkih sposobnosti, koji može da odgovori zahtevima na više pozicija u timu i u različitim sistemima igre. Filip Ivanović je kratak period sa nama, ali očekujem da nam donese neophodnu čvrstinu i iskustvo u defanzivi, kao i prednost u skok igri. Damjan Krajišnik je čvrst igrač koji bi trebao da nam donese novu ideju i energiju na sredini terena. Jak je na lopti, može dosta da trči u oba pravca, a ima i dobar udarac. Nikola Vlajković je jedan od boljih igrača u Super ligi na poziciji desnog beka i ne sumnjam da će biti odlično pojačanje. Luka Zorić je dete Čukaričkog, polivalentan igrač koji je prošle sezone bio dominantan u Prvoj ligi Srbije. Imao je dosta ponuda od strane drugih klubova i drago mi je što se na kraju opredelio da nas pojača. Od njega očekujemo da eksplodira u predstojećoj sezoni, ističe glavni kormilar kragujevačkog superligaša.

Joksimović se dotakao i dvojice igrača koji figuriraju kao potencijalna pojačanja kragujevačkog tima, a to su talentovani krilni napadač Milutin Vidosavljević i reprezentativac Južnog Sudana Kur.

- Mladi Vidosavljević je sigurno jedan od najvećih talenata srpskog fudbala, koji je u jednom trenutku ušao u blagu krizu. Ideja je da mu mi ovde pomognemo da vrati svoju karijeru na pravi put. Njegov kvalitet nije upitan, u šta smo mogli da se uverimo tokom priprema u Sloveniji, i verujem da bi zajednička saradnja i njemu i nama obilato koristila. Što se tiče Kura, radi se o jednom interesantnom igraču koji ima smisla za igru, mada je pitanje da li svojim fizičkim predispozicijama može da odgovori zahtevima takmičenja u Super ligi Srbije. Videćemo u narednim danima kakva je situacija sa njim. Ja sam generalno više za to da se prilika pruži nekim našim talentovanim igračima, ne samo iz naše škole, već i iz čitave Srbije, otkriva Joksimović.