Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije, na čelu sa selektorom Urošem Stevanovićem, trenerom Radničkog, postala je U19 šampion Evrope, pošto je u finalu savladala ekipu Španije, rezultatom 9:8.

U sastavu Srbije bila su i dvojica Kragujevčana, Bogdan Gavrilović i Radosav Virijević, kao i najnovije pojačanje Radničkog iz Partizana, Nikola Kojić i kondicioni trener Miloš Vasojević.

Selektor Stevanović u Podgoricu je odveo gotovo identičan sastav koji je nedavno osvojio srebro u finalu Svetskog prvenstva za godinu dana mlađe igrače, u Beogradu, posle nesrećnog poraza na peterce od Mađara, uz tek par starijih pojačanja.

I na ovom turniru Srbija je igrala sjajno, uprkos tome što je bila među najmlađim selekcijama. Najpre je u Grupi C zauzela prvo mesto, posle pobeda nad Nemačkom 15:9, Grčkom 13:12 i Rumunijom 14:6, da bi potom u četvrtfinalu nadigrala i Italijane (12:11).

Usledila je u polufinalu repriza Svetskog prvenstva sa Mađarima, pojačani velikim brojem starijih igrača, predvođenih Vigvarijem, Mesarošom, Molnarom, Nađom… A rezultat u regularnom delu ponovo je bio nerešen, pa se pristupilo petercima. Srbija je ovoga puta bila bolja od najvećeg konkurenta za trofej i zasluženo se plasirala u finale.

U finalnom meču „delfinčići” su imali prednost do dva gola tokom celog meča, ali je utakmica ušla u neizvesnu završnicu, pa je pitanje pobednika rešeno u samom finišu u kom su zasluženo došli do zlata.