Pred košarkašima Radničkog je četvrta uzastopna, a ujedno i poslednja utakmica koju će odigrati u svom SBB Jezeru ove kalendarske godine. Igrači trenera Igora Todorovića u subotu, od 17 sati, dočekuju ekipu Tamiša, sa velikom željom da poprave utisak nakon poraza od Dinamika prošlog vikenda.

Nastavio se niz promenljivih izdanja Kragujevčana u Košarkaškoj ligi Srbije. Kada se očekivalo da će na krilima trijumfa protiv Metalca, savladati beogradski Dinamik, usledilo je još jedno bolno prizemljenje. Predvođeni tandemom Glas-Akaj, Dorćolci su odneli ceo plen iz „SBB Jezera“ i naneli Radničkom drugi poraz na njegovom parketu, ukupno šesti u sezoni.

Činjenica je da je jak ritam utakmica, u kombinaciji sa skraćenim rosterom, glavni uzrok učestalih rezultatskih oscilacija kragujevačkog tima u ovom periodu sezone. Ponovno odlaganje utakmice sa Zlatiborom, koja je bila planirana za 16. decembar, dobro je došlo košarkašima Radničkog da se malo fizički oporave i zbiju redove uoči predstojećeg duela sa Tamišom.

Ekipa iz Pančeva je zbog problema sa Covid-19 infekcijom u svojim redovima bila primorana da odloži poslednja dva meča protiv Zlatibora i Metalca. Čak je i predstojeće gostovanje u „SBB Jezeru“ bilo pod znakom pitanja, ali je odlučeno da se ova utakmica ipak odigra u redovnom terminu.