Borac Zemun osvajač je Drugog stepena Kupa KSS, pošto je u finalu savladao Radnički iz Kragujevca, rezultatom 86:79.

Samim plasmanom u finale ovog dela najmasovnijeg klupskog takmičenja, oba tima su izborila plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Tamo su ih već čekali Zlatibor – lider KLS posle prvog dela sezone, kao i pet klubova iz ABA lige – Crvena zvezda mts, Partizan NIS, FMP Meridian, Mega Mozzart i Borac.

Iako drugoligaš, Borac je od početka meča diktirao ritam i vodio. Najviše čak 24 razlike – 42:18, koliko je bilo već u prvom poluvremenu. Kako je vreme odmicalo, Radnički je počeo da se budi. Zemuncima je pretila ozbiljna opasnost da će u nastavku ući u ritam gostiju, koji bi – najviše zbog činjenice da dolaze iz višeg ranga takmičenja – trebalo da su i fizički spremniji.

Radnički zaista jeste u nastavku uveo utakmicu u svoj ritam. Raško Katić uspeo da uspostavi dominaciju. Malo po malo, ali prednost Zemunaca se topila.

Međutim, gosti baš nijednom nisu uspeli da prevedu razliku na svoju stranu. Kada bi najozbiljnije zapretili, što se desilo u nekoliko navrata u poslednjem periodu, najbolje bi reagovao Stefan Sinovec.

Prvo je na poene Raška Katića kojim su Kragujevčani prišli na tri razlike – 78:75, reagovao sjajnim skokom u napadu, kojim je promašaj Stefana Balmazovića za tri, pretvorio u poene. Pa još uz faul. Bio je precizan i sa linije penala i Borac je zadržao distancu – 81:75, dva i po minuta pre kraja.

Katić i Nedeljković su pred poslednjih 50 sekundi vratili goste u igru (81:79), ali je onda opet Sinovec iznudio faul Nedeljkovića. I to na šutu za tri poena. Nije grešio sa linije penala i domaćin je mogao da počne da slavi – 84:79.

Na drugoj strani za tri nisu pogodili Đerasimović i Raičević, da bi Čelebić sa linije penala stavio tačku na ovaj meč.