Ubedljivom pobedom protiv ekipe KK Tamiš, košarkaši kragujevačkog Radničkog otvorili su sezonu u elitnom takmičenju. Više od 700 gledalaca prisustvovalo je odličnoj igri Kragujevčana do konačnih 99:76!

Trener Mijović je odlično pripremio svoju ekipu koja je pokazala mnogo više želje i volje za pobedom od Pančevaca. Već u prvoj četvrtini su Crveni stavili do znanja gostima da se neće lepo provesti u Jezeru. Nakon 10 minuta, Radnički je vodio sa 16 poena razlike, a na isteku 20. minuta kragujevačka ekipa je imala čak 31 poen viška.

Sasvim očekivano opuštanje se dogodilo u drugom poluvremenu što je dalo prostora gostima da ublaže neizbežan poraz. Ekipu Tamiša su predvodili Omar Pajić sa 17 poena i 6 skokova i Marko Mihailović sa 12 poena. U redovima Radničkog nije bilo slabog pojedinca. Svako je svoj doprinos prvoj pobedi u sezoni. Tandem iskusnih Kragujevčana, Marko Đerasimović i Milić Blagojević, je odigrao neverovatan meč. Kapiten je upisao 15 poena i 4 asistencije, dok je Milić Blagojević postigao, takođe, 15 poena i pridodao i 7 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte čime je odneo titulu najboljeg igrača utakmice. Crveni su imali čak 6 dvocifrenih igrača u poenima, Đuro Dautović je bio najefikasniji u redovima domaćina sa 17 poena, a koš protivnika su zasipali i Aleksa Čabrilo sa 15, Uroš Nikolić sa 11 i Tray Croft sa 10 poena.

U narednom, 2.kolu, košarkaši Radničkog gostuju u Novom Pazaru, istoimenoj ekipi.