Prvu utakmicu na svom parketu u novoj sezoni Prve ženske lige Srbije košarkašice Radničkog odigraće u sredu, 30. septembra, od 16.30, kada će pred praznim tribinama hale „Gordana Goca Bogojević“ odmeriti snage sa ekipom beogradskog Partizana 1953.

Kragujevčanke su na startu nove prvoligaške sezone doživele težak poraz na gostovanju beogradskoj Crvenoj zvezdi. Bio je to meč koji će izabranice trenera Nenada Milovanovića što pre hteti da zaborave, uz nadu da im se jedna tako slaba partija neće ponoviti do kraja ove takmičarske sezone.

- Protekla utakmica sa Crvenom zvezdom pokazala nam je da imamo još puno prostora za individualni i kolektivni napredak. Trudile smo se da pružimo što je moguće jači otpor protivniku, koji je pokazao da je ipak dosta jači od nas. Na kraju smo ubedljivo poražene, ali se nadam da smo izvukle vredne pouke iz tog susreta i da nam se sličan scenario neće ponoviti u nastavku sezone, smatra Neda Bezarević, jedna od igračica sa najdužim stažom u kragujevačkom timu.

Kragujevčanke i Beograđanke su već odmerile snage tokom pripremnog perioda, u meču u kome su „crno-bele“ zabeležile pobedu od preko dvadeset poena razlike (56:81).

Ipak, prijateljske i zvanične utakmice su dva potpuno različita sveta, pa se u redovima Radničkog nadaju da će u sredu uspeti da pronađu dobitnu kombinaciju za prvi trijumf u sezoni.

Prethodne sezone Kragujevčanke su nakon tesnog poraza u Beogradu (69:75), uspele da „uzmu meru“ „crno-belim“ košarkašicama u uzvratnoj utakmici na parketu hale „Gordana Goca Bogojević“ (83:60).