Košarkaši kragujevačkog Radničkog započeli su pripreme za povratničku sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije. Izuzev američkog plejmejkera Treja Krofta, čiji se dolazak u prestonicu Šumadije očekuje do kraja sedmice, svi ostali igrači odazvali su se prozivci trenera Stevana Mijovića u hali „Jezero”.

Trener Radničkog Stevan Mijović naglašava da je višemesečna pauza uticala na to da se igrači užele zajedničkog rada i treninga, pa ga shodno tome i ne čudi sjajna atmosfera na samom startu priprema.

- Mislim da na vreme krećemo sa pripremama, s obzirom da je početak nove sezone planiran za početak oktobra, što znači da ćemo imati dva meseca da se „utegnemo“ i spremno dočekamo start prvenstva, istakao je Mijović za kgsport.info.

Inače, kragujevački košarkaši već početkom septembra kreću sa odigravanjem prvih pripremnih utakmica.

- Za sada je poznato da ćemo prvu proveru imati u Vršcu protiv istoimene ekipe, a zatim ćemo polako početi da pojačavamo takmičarski ritam, pa ćemo igrati i po dve kontrolne utakmice nedeljno. Sredinom septembra očekuje nas učešće na turniru u Herceg Novom, gde će osim nas nastupiti još i ekipe Širokog Brijega, Dubrovnika i domaćeg Primorja, dodao je Mijović.

Šumadinci su, čini se, na vreme kaparisali pojačanja, pa početak priprema dočekuju praktično sa kompletiranim rosterom. Čeka se još pojačanje na poziciji četiri, čime bi konstrukcija tima bila zatvorena.

Prethodne dve epizode Radničkog u KLS obeležila je grčevita borba za opstanak, ali će ovoga puta takmičarske ambicije Kragujevčana biti daleko ozbiljnije.

- Naša želja je da se borimo za ulazak u Super ligu. E sad, da li je i koliko to ostvarivo, pokazaće vreme. U svakom slučaju mi nemamo nameru da se borimo za opstanak u KLS. Nastojaćemo da idemo stepenik po stepenik, a ja se iskreno nadam da ćemo kraj sezone dočekati među prvih šest ekipa na tabeli, optimista je Mijović.