Vaterpolisti Radničkog braniće trofej Kupa Srbije osvojen prošle godine, na „fajnal-foru“ koji se u ponedeljak i utorak igra na bazenu „Milan Gale Muškatirović“, u Beogradu.

Kragujevčani će biti jedini tim van Beograda na završnom turniru, a prvi rival biće im ekipa Novog Beograda, jesenji prvak Super lige, koji je u svoje redove ove sezone privoleo neke jako kvalitetne igrače, poput olimpijskog šampiona Miloša Ćuka i najboljeg strelca dosadašnjeg toka superligaškog takmičenja, Draška Gogova.

Taj meč na programu je u ponedeljak od 19.15 časova, uz direktan prenos na RTS2, dok se u prvom polufinalnom susretu, od 17 sati, sastaju Crvena zvezda i Partizan.

- Spremali smo se dobro za ovaj turnir, jer nam je odbrana Kupa jedan od zacrtanih ciljeva za ovu sezonu. Novi Beograd je izuzetno kvalitetna ekipa i sigurno je da neće biti laka utakmica ni njima ni nama. Očekujem tešku i napetu utakmicu iz koje će kao pobednik izaći ekipa koja uspostavi bolji ritam, najavio je golman Lazar Dobožanov, jedan od junaka prošlogodišnjeg turnira Kupa Srbije iz redova Radničkog.

U superligaškom duelu ovih timova početkom sezone Novi Beograd je slavio na svom bazenu, rezultatom 11:8, ali za tri meseca se mnogo toga promenilo u igri oba tima, pa nema sumnje da će ovaj duel biti još zanimljiviji i kvalitetniji.

- Od tog meča smo mnogo uigraniji i spremniji, ali je sigurno da su i oni posložili neke kockice. Podigli smo igru na mnogo viši nivo na evropskim turnirima u Mađarskoj i Italiji, koji su za nas bili izuzetno značajni. Ušli smo u dobru formu, spremni smo i nadam se da ćemo to pokazati u bazenu, kazao je Dobožanov.

On je dodao da će odbrana trofeja biti podjednako teška kao i osvajanje Kupa prošle sezone, kada je Radnički na ovom istom bazenu nadigrao Crvenu zvezdu i Šabac.

– Mislim da će i odbrana trofeja biti podjednako teška, pogotovo jer je ovaj turnir još kvalitetniji od prošlogodišnjeg. Mnogi dobri igrači vratili su se u domaće klubove ove sezone i to se pokazalo i u superligaškom takmičenju, koje je kvalitetnije u odnosu na protekle sezone. Nadam se da će se to odraziti i na turnir Kupa i da će publika uživati u uzbudljivim i neizvesnim vaterpolo predstavama, a da ćemo se mi na kraju ponovo radovati, zaključio je Dobožanov.