Priliku da nastave trend uspešnih rezultata u svom „SBB Jezeru“ košarkaši Radničkog imaće u sredu od 16.30, kada će u okviru 11. kola Košarkaške lige Srbije dočekati ekipu Kolubare iz Lazarevca.

Kragujevčani su nakon dva uzastopna trijumfa, u duelima sa Pirotom i Vojvodinom, u prošlom kolu poraženi na gostovanju ekipi Dunava u Starim Banovcima. Parirali su Šumadinci šuterski raspoloženom domaćinu u većem delu susreta, ali su posustali u završnoj deonici, kada je ekipa Dunava uspela da prelomi meč u svoju korist.

Bio je to četvrti poraz izabranika trenera Igora Todorovića na ukupno petom gostovanju ove sezone. Za razliku od ne baš reprezentativnog učinka na gostujućim terenima, Kragujevčani briljiraju na svom parketu, gde trenutno imaju maksimalan skor – četiri utakmice, četiri pobede.

Redom su u kragujevačkom „Jezeru“ padali Vršac, Napredak iz Aleksinca, užička Sloboda ilider na tabeli, ekipa Vojvodine. 

- Na nama je da pokušamo da nametnemo svoj tempo igre od samog početka utakmice i ne dozvolimo protivniku da se „razmahne“. Dobra vest je da su svi igrači zdravi i orni da zabeleže još jednu pobedu na domaćem parketu, kojom bismo zadržali poziciju u gornjem delu tabele, ističe Ivica Vukotić, prvi asistent i „desna ruka“ trenera Radničkog Igora Todorovića.

Kao i sve prethodne utakmice košarkaša Radničkog u „SBB Jezeru“ ove sezone, i naredna sa Kolubarom biće odigrana bez prisustva publike, uz striktno poštovanje epidemioloških mera.