Košarkaši Radničkog ugostiće Metalac iz Valjeva u zaostaloj utakmici 7. kola Košarkaške lige Srbije, koja je na programu u sredu od 16.30 sati, u kragujevačkoj hali „SBB Jezero“.

Za Kragujevčane ovaj meč dolazi u delikatnom trenutku, nakon dva uzastopna poraza koji su u izvesnoj meri poremetili njihove planove kada je u pitanju dalji napredak na tabeli. Naročito je bolan bio poraz od lazarevačke Kolubare u „SBB Jezeru“, gde je kragujevački klub u prethodnom periodu bio prosto nesavladiv.

Ipak, porazi su sastavni deo sporta, a odlika pravih ekipa je da nakon neuspeha ne klonu duhom, već da što pre ustanu, podignu glavu i nastave u željenom pravcu.

Stoga će Kragujevčani u susretu sa valjevskim Metalcem pokušati da poprave utisak i pokažu svoje pravo lice.

Za Kragujevčane je predstojeći duel svojevrsni lakmus test, koji treba da pokaže da li je ova ekipa Radničkog spremna da se uključi u borbu za gornji deo tabele ili će se zadovoljiti znatno skromnijim plasmanom.

- Posle pomalo neočekivanog poraza od Kolubare na domaćem terenu, očekuje nas jako važna utakmica protiv Metalca. Radi se o kvalitetnom protivniku, koji je u stanju da iznenadi bilo koju ekipu u ligi. Ipak, svesni smo naših kvaliteta i mogućnosti, i mislim da sa pravim pristupom utakmici i uz odgovarajuću taktiku ne bi trebali da imamo većih problema na putu ka pobedi, smatra bek Radničkog Andreja Stevanović, koji se nakon teške povrede zgloba polako vraća u pravi takmičarski ritam.

Napomenimo i to da će roster Radničkog u nastavku sezone biti dodatno oslabljen, s obzirom da je Đorđe Milosavljević odlučio da napusti redove kragujevačkog kluba i pojača ekipu Mladosti iz Zemuna.