Fudbalere Radničkog 1923 u nedelju, 24. oktobra, od 17 sati, na stadionu „Karađorđe”, u Novom Sadu, očekuje duel sa ekipom Vojvodine, u utakmici 14. kola Linglong Super lige Srbije.

Da podsetimo, Kragujevčani su  desetkovani izašli na megdan surduličkom Radniku u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije, a usled izuzetno nepovoljnog zdravstvenog biltena odloženo je i gostovanje niškom imenjaku u sklopu prethodnog, 13. kola Linglong Super lige Srbije.

Nije situacija sa igračkim kadrom kragujevačkog superligaša nimalo ružičasta ni uoči odlaska u Novi Sad. Van stroja je i dalje najbolji strelac Kragujevčana Marko Mirić, čiji se povratak na teren očekuje tek nakon utakmice sa Crvenom zvezdom, još uvek je povređen i Miloš Brnović, dok su Miloš Vidović, Đorđe i Saša Jovanović u izolaciji zbog kovida.

I pored svih tih izostanaka u kragujevačkom timu ne očajavaju, već su uvereni da će svi igrači koji u nedelju popodne istrče na teren stadiona „Karađorđe” pružiti svoj maksimum i da će dostojno reprezentovati klub u duelu sa renomiranim protivnikom.

– Ne želim da potenciram tu vrstu problema, jer sam svestan da se to može shvatiti kao neka vrsta traženja alibija u slučaju eventualnog neuspeha. Sigurno je da svi igrači koji su trenutno u trenažnom procesu imaju apsolutno poverenje svih nas iz stručnog štaba i ne sumnjam da će biti maksimalno posvećeni ispunjenju zacrtanih zadataka. Sa druge strane, izostanak nekolicine prvotimaca otvoriće prostor igračima sa manjom minutažom da se nametnu, poručuje strateg Kragujevčana Vladimir Radenković, koji se uspešno oporavio od koronavirusa i predvodiće svoj tim na predstojećem gostovanju u Novom Sadu.

Vojvodina je bez pobede u poslednja tri kola, pa će svakako sa dosta motiva ući u predstojeći duel sa Kragujevčanima.

– Vojvodina je prilično ozbiljna i nezgodna ekipa, koja u svojim redovima ima igrače izrazitog atletskog profila. Naravno, kao i svaka druga ekipa i oni imaju određene mane, koje ćemo mi pokušati da iskoristimo. Dobro se pripremamo i mislim da ćemo uspešno odgovoriti predstojećem izazovu, optimista je Radenković.

Kragujevački superligaš je nakon dve uzastopne pobede protiv Voždovca i Novog Pazara ponovo upao u neku vrstu ćorsokaka. Nakon debakla na gostovanju ekipi Metalca u Gornjem Milanovcu, došao je još jedan bolan poraz u susretu sa lazarevačkom Kolubarom na „Čika Dači”, a ovaj sumorni period Crvenih zaokružila je eliminacija od surduličkog Radnika u šesnaestini finala Kupa Srbije.

– Očekuje nas sigurno jedna jako teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika, kao što je ekipa Vojvodine. Dobro smo ih skenirali, uvideli sve njihove prednosti i nedostatke, tako da se nadamo pozitivnom rezultatu. Atmosfera u timu je dobra, sada je i šef ponovo sa nama i verujemo da će nam se naporan rad na treninzima tokom protekle sedmice isplatiti, istakao je Uroš Vidović, jedan od ljubimaca kragujevačke publike.

Utakmicu sa „Karađorđa” direktno će prenositi Televizija Arena Sport na svom prvom programu.