Ovog vikenda igraju se utakmice 11. kola Prve lige Srbije, a lider na tabeli, kragujevački Radnički 1923, gostuje u Čačku, gde će u subotu, od 15 sati, na stadionu kraj Morave, igrati sa Borcem 1926.

Posle deset odigranih kola, Kragujevčani su konačno na mestu koje po kvalitetu nesporno zaslužuju, a to je sam vrh prvoligaške tabele.

Tim sa „Čika Dače” je u prošlom kolu na svom terenu nadigrao ekipu OFK Žarkova i upisao osmu pobedu u sezoni. Predstojeće gostovanje trećeplasiranom Borcu 1926 idealna je prilika da se novim trijumfom učvrsti liderska pozicija na tabeli.

Čačanski klub, koji se prošle sezone nadmetao u srpskoligaškom rangu takmičenja, posle poraza u prva dva kola polako je počeo da podiže formu i beleži sve bolje rezultate, da bi nakon minimalnog trijumfa na gostovanju doskorašnjem lideru, ekipi Kabela, izbio na treću poziciju prvoligaške tabele.

– Borac je kvalitetna ekipa sa dobrim trenerom. Igraju odlično u poslednje vreme, osvajaju bodove i sigurno nas očekuje teška utakmica u subotu. Naš pristup se ne menja. Idemo tamo da se nadigravamo i da probamo da ponovimo igru iz prvog poluvremena protiv Žarkova, što će nam, nadam se, biti dovoljno za novu pobedu, uveren je šef struke Kragujevčana Aleksandar Linta.