Pobedom nad ekipom zemunske Mladosti u polufinalnom meču drugog stepena Kupa KSS, rezultatom 98:87 (24:27, 26:20, 26:23, 22:17), košarkaši Radničkog našli su se nadomak plasmana na završni turnir Kupa Radivoja Koraća. Pitanje pobednika odlučeno je u poslednjoj deonici, a epitet junaka utakmice poneo je fenomenalni Andreja Stevanović, koji je sa tri trojke sredinom završnog perioda igre zapečatio sudbinu Zemunaca.

Obe ekipe su u ovaj meč ušle značajno oslabljene. Trener Kragujevčana Igor Todorović ni na ovoj utakmici nije mogao da računa na kapitena Raška Katića i prvog plejmejkera Filipa Dumića, dok su na drugoj strani izostali Amerikanci Mičel i Drešel, kao i doskorašnji član Radničkog Đorđe Milosavljević.

U takvoj konstelaciji snaga bolje su se snašli Kragujevčani, koji su uspeli da pruže još jednu dobru napadačku partiju, pa su na kraju sasvim zasluženo obezbedili prolaz u narednu fazu kup takmičenja, gde će se sastati sa pobednikom drugog polufinalnog para koga čine novosadska Vojvodina i OKK Beograd.

Andreja Stevanović je bez sumnje obeležio utakmicu u „SBB Jezeru“ sa 29 poena, 8 asistencija i 5 skokova. Njemu uz rame našao se fantastični Stefan Đorđević, kome je samo jedan skok nedostajao za dabl-dabl učinak – 21 poen, 9 uhvaćenih lopti.

Zapažen udeo u ovoj pobedi Kragujevčana imao je i pouzdani šuter Ivan Nedeljković sa 17 poena i 11 skokova, kao i mladi krilni centar Stevan Jovanović, koji je pružio još jednu odličnu partiju, upisavši svoj prvi dabl-dabl u dresu Radničkog – 10 poena i 11 skokova.

Kragujevčani nemaju previše vremena za slavlje, s obzirom da ih već u četvrtak od 18 časova očekuje gostovanje veoma kvalitetnoj i iskusnoj ekipi Zlatibora u odloženom meču 12. kola Košarkaške lige Srbije.

Mnoge pristalice kragujevačkog kluba interesuje situacija sa najnovijim pojačanjem Australijancem Medingom, odnosno informacija o tome kada će ovaj igrač debitovati u dresu Radničkog.

- Meding je potpisao ugovor i samo se čeka neophodna papirologija između saveza kako bi stekao pravo nastupa za naš tim. On već desetak dana trenira sa nama i mi u svakom trenutku očekujemo da se ta situacija sa papirima sredi. Svakako da će nam igrač takvog profila, sa svojim dugim rukama i visinom od 210 cm, dosta značiti u nastavku sezone, otkriva trener Igor Todorović.

KK RADNIČKI – KK MLADOST  98:87 (24:27, 26:20, 26:23, 22:17)

Dvorana: „SBB Jezero“, sudije: I. Stefanović, A. Milojević, V. Živković

KK RADNIČKI: Jovanović 10, Popović 8, Filipović, Nedeljković 17, Dimovski 5, Stevanović 29, Veljović 8, Denović, Đorđević 21. Trener: Igor Todorović.

KK MLADOST: Belić 19, Janković, Milenković, Igbanu 8,Gombo 18, Tanasković 17, Prlja 11, Jakovljević 1, Mitrović 13. Trener: Dragan Jakovljević.