Vaterpolisti Radničkog stigli su u Strazbur, gde ih u subotu, od 19 sati, očekuje izuzetno važan duel revanša osmine finala Kupa Evrope, sa istoimenim domaćim timom.

U prvom meču, pre nedelju dana, Kragujevčani su savladali Francuze na svom bazenu, rezultatom 11:10, pa u uzvratni okršaj ulaze tek sa blagom prednošću. U međuvremenu, Kragujevčani su popravili utisak ubedljivim trijumfom u derbiju domaćeg šampionata sa Šapcem (13:7), pa se nadaju da će uz sličnu partiju izboriti prolaz u četvrtfinale Kupa Evrope.

– Nakon prve utakmice sa Strazburom koju smo odigrali ispod očekivanog nivoa, partija sa Šapcem bila je veoma zadovoljavajuća. Ostvarili smo pobedu i odigrali dobro protiv veoma jakog protivnika, jednog od konkurenata za osvajanje šampionata. Sa ovakvim pristupom treba da nastavimo i u Francuskoj, smatra Aleksa Ukropina, četvorostruki strelac Radničkog u prvom duelu.

Tokom većeg dela prvog meča Kragujevčani su održavali dva gola prednosti, a najveće vođstvo imali su početkom poslednje deonice (10:7). Ipak, dozvolili su protivniku da izjednači dva minuta pre kraja, ali se u poslednjem napadu upravo Ukropina pobrinuo za pobedu Radničkog.

– Strazbur je poznat kao ekipa koji je kod kuće jača nego u gostima. Imaju specifičan bazen, na koji ćemo pokušati da se adaptiramo u ovom kratkom vremenu do utakmice. Kvalitetniji smo, imamo snage da slavimo u Strazburu i ako ponovimo partiju sa Šapcem, sigurno ćemo proći dalje, uveren je Ukropina.

Kapiten Filip Janković kao jedan od razloga za nešto slabije izdanje protiv Strazbura vidi dugu odsutnost nekoliko reprezentativaca, koji su se timu pridružili tek nekoliko dana pred utakmicu.

– U prvom meču sa Strazburom smo probili led posle duže pauze i reprezentativnih obaveza nekoliko naših igrača. Mnogo bolje smo odigrali protiv ekipe Šapca koja se podigla u odnosu na prvi deo sezone, pojačana Vuksanovićem i Draškovićem koji će im tek doneti kvalitet kada se uigraju. Zadovoljni smo pristupom i mislim da smo napravili lepu uvertiru pred Strazbur, rekao je Janković.

I kapiten Janković veruje da ekipa može da odigra bolje protiv Strazbura i očekuje prolaz u narednu rundu.

– Gotovo da nemamo nikakvu prednost, ali nam možda u neku ruku bude lakše, jer smo odigrali dve utakmice i „osetili“ ih ovde na našem bazenu. Očekujem pobedu i plasman u četvrtfinale. Strazbur je jako iskusna ekipa, sa dosta starijih igrača, izuzetno neugodna na svom bazenu, ali to ništa ne menja. Došli smo ovde da pobedimo. Uspeli smo da ih nadigramo u Kragujevcu, u ne tako briljantnom izdanju sa dosta promašaja i optimista sam pred revanš. Mislim da smo favoriti i očekujem pobedu, zaključio je Janković.

Direktan prenos obezbeđen je na sajtu Evropske federacije LEN. (Vidi LINK)