Nova sezona u Omladinskoj ligi Srbije startuje ovog vikenda. Omladinci FK Radnički 1923 na povratničkoj premijeri u najvišem rangu takmičenja, u subotu, 1. avgusta, od 11 sati, na glavnom terenu stadiona „Čika Dača”, dočekuju vršnjake iz beogradskog Rada.

Izabranici Dejana Joksimovića sa neskrivenim nestrpljenjem očekuju premijerni nastup u eminentnom društvu, u koje se vraćaju nakon dvogodišnje pauze.

U proteklih mesec dana kragujevački fudbaleri su intezivno radili na dostizanju optimalne takmičarske forme, kako bi što spremnije dočekali start sezone. Odigrali su i par kontrolnih utakmica protiv respektabilnih rivala, koje su pokazale da ova generacija mladih fudbalera poseduje kvalitet za velika dela.

– Pripreme su bile duge i veoma naporne. Akcenat smo stavili na podizanje nivoa fizičke spreme, kao i uigravanje ekipe. S obzirom na postojeću situaciju sa korona virusom, nismo bili u prilici da odigramo veći broj pripremnih utakmica, ali one koje smo odigrali pružile su nam jasnu sliku o kvalitetu tima. Takođe, jako je bitno da je ovaj period priprema protekao bez ozbiljnijih povreda, tako da u kompletnom sastavu dočekujemo start sezone. Nadam se da ćemo ostaviti što je moguće bolji utisak i pokazati da zaslužujemo mesto u ovom rangu takmičenja, ocenio je pripremni period Mladen Radosavljević.

Usled nestabilne epidemiološke situacije na teritoriji čitave Republike Srbije, Fudbalski savez Srbije je na preporuku Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 doneo odluku da se utakmice Omladinske lige Srbije do daljeg igraju bez prisustva gledalaca.