Fudbaleri Radničkog 1923 pobedom su otvorili novu sezonu u Prvoj ligi Srbije. Kragujevački fudbaleri su, pred praznim tribinama stadiona „Čika Dača”, uspeli da savladaju novajliju u prvoligaškom stepenu takmičenja, ekipu Železničara iz Pančeva, rezultatom 3:1 (1:1).

Tim Aleksandra Linte je do prvih ovosezonskih bodova došao nešto težim putem. Veoma motivisana i kvalitetna ekipa iz Pančeva pružila je žestok otpor Kragujevčanima, naročito u prvih 45 minuta susreta, i prva je došla do pogotka u 34. minutu, ali su domaći do odlaska na odmor uspeli da izjednače, da bi boljom igrom u nastavku utakmice preokrenuli rezultat u svoju korist.

U poluvremenu je trener Kragujevčana Aleksandar Linta odlučio da mladog levog beka Mateju Dukića ostavi u svlačionici i da umesto njega na teren pošalje nešto ofanzivnijeg i iskusnijeg Igora Vićentijevića. Ispostavilo se to kao mudar potez stratega Radničkog 1923, budući da je upravo Vićentijević bio asistent novaliji Radovanu Avramu, koji je u 56. minutu doneo preokret i vođstvo Kragujevčanima od 2:1.

Mladi Avram, koji je na svom zvaničnom debiju u crvenom dresu ostavio i više nego odličan utisak, mogao je, pored postignutog gola, da upiše i asistenciju na svoj konto, nakon što je u 63. minutu idealno proigrao Ćirovića, koji se nije najbolje našao u izglednoj poziciji za postizanje pogotka.

Iskusni fudbaler sredine terena se za ovaj promašaj iskupio u 80. minutu, kada je asistirao Slađanu Nikodojeviću za treći pogodak “crvenih” na današnjem susretu, kojim je zapečaćena sudbina Pančevaca.

Naredni izazov fudbalere Radničkog 1923 očekuje za sedam dana na gostovanju još jednom novajliji u ovom rangu takmičenja, leskovačkoj Dubočici.

RADNIČKI 1923 – ŽELEZNIČAR 3:1 (1:1)

Kragujevac, stadion „Čika Dača”

Sudija: Ivan Stamenković (Kaluđerica), Pomoćnici: Nenad Radoičić, Novak Novaković (obojica iz Beograda).

Strelci: Kovačević u 44, Avram u 56. i Nikodijević u 80. minutu za Radnički 1923, a Savanović u 34. minutu za Železničar.

Žuti kartoni: Avram, M. Vidović, Petrović, Varjačić, U. Vidović (Radnički 1923), Zorica, N. Marković, Savanović (Železničar).

RADNIČKI 1923: Savić, Varjačić, Dukić (od 46. Vićentijević), Petrović, Filipović, M. Vidović, Kovačević, Ilić (od 62. Ćirović), Avram (od 85. U. Vidović), Todorović (od 73. Rađen), Nikodijević.

ŽELEZNIČAR: Lučić, Jankulov (od 66. Levićanin), Dašić, N. Marković, L. Marković, Plavšić, Stevanović (od 62. Petrović), Zorica, Stojanović (od 46. Jovanović), Savanović, Radivojević (od 62. Kovačević).