Rukometašice Radničkog su u utakmici polufinala Kupa Srbije-grupa Zapad savladale ekipu Sloge na gostujućem terenu u Petrovcu rezultatom 29:22, poluvreme 14:11 i tako izborile priliku da ponove uspeh od prošle godine i podignu pehar namenjen pobedniku.

Radnički je u Petrovac na megdan mladoj ekipi Sloge otišao u znatno izmenjenom sastavu. Stručni štab je u tim uvrstio nekoliko mladih igračica iz drugog tima, želeći da im ukaže šansu i proveri trenutnu formu.

Kragujevčanke su od početka zagospodarile terenom i ni u jednom trenutku nisu dozvolile Petrovčankama da im priprete. Evidentna je bila želja igračica iz prvog tima da pomognu mladim saigračicama da prikažu svoje rukometno umeće, a tok duela im je to i dozvoljavao. Radnički je na kraju slavio rezultatom 29:22.

Sve igračice su iskoristile ukazanu priliku, a posebno su se istakle čuvar mreže Amina Hasanović, koja je plenila sigurnošću, odbranivši čak četiri udarca sa 7 metara, kao i mlada 14-godišnja Neda Radević, koja je u konačnom skoru bila najbolji strelac utakmice.

U redovima Sloge najefikasnije su bile Dijana Drpa sa 5 i Dmitra Bogosavljević sa 4 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki prednjačile Neda Radević sa 6 i Milijana Stošić sa 5 postignutih golova.

Radnički će protivnika u finalu saznati nakon meča Kučevo - Mladi Radnik.

Igrač utakmice: Amina Hasanović (Radnički)

ŽRK Sloga – RK Radnički: 22:29 (11:14)

Petrovac: Hala “Dragutin Tomašević”. Gledalaca:/
Sudije: Dragana Janićijević, Maja Đorđević

Sedmerci: Sloga 6 (2), Radnički 3 (3)
Isključenja: Sloga 4 min, Radnički 10 min

Sloga: Jovanović 2, Stokić 1, Vratonjić 1, Pantelinac, Milovanović 1, Pandurović, Mitić, Drpa 5, Miletić 3, Bogosavljević, D. Bogosavljević 4, Gajić, Dobrosavljević 1, Marinković 2, Matić, Savić 2.

Radnički: Nedeljković 2, Veličković 3, Bjelak 2, Stošić 5, Blagojević, Hasanović (15 odbrana i 4 sedmerca), Vlašković 3, Filipović (4 odbrane), Petrović, Radević 6, Stoiljković 3, Stojanac 2, Dugić, Kolak, Andrić 1, Rašković 2.