Košarkašice Radničkog pretrpele su još jedan ubedljiv poraz od beogradske Crvene zvezde u ovoj sezoni, ovoga puta na svom parketu, u odloženoj utakmici 12. kola Prve ženske lige Srbije – 71:103 (20:30, 14:28, 18:32, 19:13).

Kragujevčanke nisu uspele da pruže jači otpor favorizovanim gošćama iz Beograda, koje su delovale daleko odmornije i svežije u odnosu na ekipu trenera Nenada Milovanovića, što ne treba da čudi, s obzirom da je ovo bila četvrta uzastopna utakmica koju su košarkašice Radničkog odigrale u poslednjih desetak dana.

Već se u prvoj četvrtini videlo da će Šumadinke imati puno problema sa Zvezdinim zonskim presingom.

Ovaj problem je intenziviran na početku druge deonice, kada su igračice Nenada Milovanovića vezale nekoliko izgubljenih lopti i dozvolile „crveno-belim“ košarkašicama da se odlepe na dvadeset poena razlike (42:22).

Nastavio je Radnički da tone i u narednoj četvrtini, u kojoj je Zvezda stekla najubedljiviju prednost na utakmici (88:41). Iako je pitanje pobednika bilo već faktički rešeno, Kragujevčanke su nastavile da se bore, u želji da spreče rezultatski debakl.

Beograđanke su ovom pobedom izbile na čelo tabele sa identičnim skorom kao i drugoplasirani Radivoj Korać (13-2), dok se Radnički bodovno izjednačio sa šabačkom Dugom na deobi devete pozicije.

Takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Srbije nastavlja se 16. januara, kada će košarkašice Radničkog ugostiti ekipu Radivoja Koraća.