Izuzetno važnu pobedu ostvarile su košarkašice Radničkog u zaostalom meču 11. kola Prve ženske lige Srbije protiv šabačke Duge u „SBB Jezeru“ – 75:60 (16:13, 12:16, 25:11, 22:20). Kragujevčanke su ovim trijumfom napravile mali, ali izuzetno bitan iskorak na tabeli, koji može biti od presudnog značaja za opstanak u ligi.

Suočene sa imperativom pobede u duelu sa Šapčankama, igračice Nenada Milovanovića nisu podlegle pritisku, već su još jednom pokazale da su najbolje onda kada je to najpotrebnije i da u potpunosti zaslužuju mesto u prvoligaškom društvu.

Ekipu Radničkog je do treće pobede u sezoni predvodila Milica Inđić sa 22 poena, 10 asistencija i 8 skokova. Sjajna je bila i iskusna Ntumba Titi, koja je ostvarila učinak od 16 poena i 11 skokova. Dvocifren broj poena ubacila je i Jelena Prvulović – 11, a vredi istaći i skakački doprinos Nine Tešić, koja je imala 11 uhvaćenih lopti.

Kod gošći iz Šapca jedina svetla tačka bila je Olga Stepanović, koja je postigla gotovo polovinu poena svog tima na ovom susretu – 29 poena. Daleko iza nje po učinku našle su se bivša igračica Radničkog Jelena Jozić sa 15 poena i Renata Stepanović,koja je brojci od 11 postignutih poena, pridodala i 14 skokova.

- Dugo smo se i temeljno pripremali za ovu utakmicu. Mislim da se tokom prvog poluvremena osetio taj psihološki pritisak u našoj igri, koji je doveo do toga da promašimo par slobodnih bacanja I zicera, dok šut za tri poena maltene nije ni postojao. U drugom poluvremenu smo delovali znatno bolje i agresivnije, uspostavili smo neki naš ritam igre, došli do osetnije rezultatske prednosti i na kraju zabeležili izuzetno važnu pobedu u borbi za opstanak, izneo je svoje utiske Nenad Milovanović, trener kragujevačkog tima.

Košarkašice Radničkog su nakon ove pobede konačno uspele da pronađu izlaz iz opasne zone, u kojoj se sada nalaze Novosadska ŽKA i subotički Spartak.

Priliku da potvrde dobar utisak iz susreta sa Dugom, Kragujevčanke će imati u nedelju, 27. decembra, na gostovanju niškom Studentu.