Rukometaši Radničkog su u poslednjoj utakmici kalendarske godine, u okviru odloženog 10. kola Arkus lige, savladali na svom terenu lidera na tabeli, ekipu niškog Železničara rezultatom 24:22, poluvreme 13:12.

Ovom pobedom Kragujevčani su ostali na šestom mestu na tabeli, ali sa znatno uvećanim šansama da u poslednja 3 kola izbore plasman u plej-of našeg elitnog takmičenja.

Ono što su ljubitelji rukometa očekivali, to su i dobili. Rukometaši Radničkog, psihički rasterećeni nakon dve važne pobede i Nišlije ovenčane oreolom lidera na tabeli, pružili su sjajnu partiju i prikazali sve čari rukometnog sporta. Iako su obe ekipe nastupile u nekompletnom sastavu, borbenost, atraktivnost i lucidnost u igri nije nimalo manjkala.

Radnički je bolje otvorio utakmicu i imao konstantno vođstvo od gola do dva razlike. Impozantno deluje činjenica da je čuvar mreže Gemaljević u prvih 9 minuta igre zabeležio čak sedam uspešno odbranjenih šuteva gostiju i time znatno pomogao svom timu da održi pomenuto vođstvo. Prvu osetniju prednost Kragujevčani stiču u 20. minutu pogotkom večeras raspoloženog Bogdanovića (10:7). Da domaćin ne bi stekao odlučujuću prednost, pobrinuo se sjajni levi bek gostiju Egić, koji je u pojedinim trenucima bio nerešiva enigma za odbranu Radničkog, tako da se na poluvreme otišlo minimalnim vođstvom domaćih igrača 13:12.

Dobar deo drugog poluvremena je protekao u istom ritmu kao i prvo. Domaći igrači su održavali prednost, ne uspevajući da se značajnije rezultatski odlepe, sve do 41. minuta kada golom Đerića dolaze do plus 4 ( 19:15). Rukometaši niškog superligaša dodaju gas i ulažu dodatne napore, kako bi preokrenuli rezultat u svoju korist i opravdali ulogu favorita. Upornošću i agresivnom odbranom u 54. minutu dolaze do izjednačenja ( 22:22), ali se ispostavilo da im je to bio poslednji trzaj. Golovima Kasalovića i Vukovića, Kragujevčani krunišu odličnu, motivisanu i borbenu igru i rešavaju utakmicu u svoju korist konačnim rezultatom 24:22.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Ilija Bogdanović sa 6 i Nemanja Vuković sa 5 pogodaka, dok je kod gostiju najraspoloženiji bio Nikola Egić sa 7 postignutih golova.

Igrač utakmice: Stefan Stanojev (Radnički)

Nakon ovog kola će uslediti pauza u prvenstvu.

RK Radnički –RK Železničar: 24:22 (13:12)

Kragujevac: SBB hala Jezero,

Sudije: Ivan Mošorinski, Aleksandar Pandžić

Sedmerci: Radnički 6 (4), Železničar 4 (2)

Isključenja: Radnički 4 min, Železničar 14 min

Radnički: Gemaljević (12 odbrana), Vuković 5, Stošić, Mutavdžić, Petrović (sedmerac), Dobrosavljević, Kasalović 1, Barudžić 2, Knežević, Utvić 4, Stevanović, Đerić 2, Stanojev 4, Stanojević, Bogdanović 6, Jovanović.

Železničar: Matović, Boj.Radivojević 1, Stojanović, Arizanović 2, Petrović 1, Bor. Radivojević, Milosavljević 1, Anđelković, Spasić, Stojanović 4, 1, Egić 7, Antić 1, Trkulja, Pavlović 4, Kocić (Jestrović 9 odbrana).