Dobili su fudbaleri Radničkog 1923 minulog vikenda Vojvodnu na Čika Dači, ali su dobili i Luku Zorića. Neumorni vezista se posle skoro tri meseca pauze vratio takmičarskim obavezama i biće od velike pomoći Crvenima u nastavku borbe na oba domaća fronta.

Sve je do tog famoznog 16. kola i utakmice sa Novim Pazarom delovalo idilično za Luku Zorića. Odlične partije, krunisane savršenim het-trikom u ubedljivoj pobedi Kragujevčana protiv lučanske Mladosti na Čika Dači (4:1) i uloga kapitena kao nagrada za srčanost i požrtvovanost, dve Zorićeve ključne karakteristike koje su mu donele naklonost pristalica Crvenih. A onda je jedan duel sa snažnim prvotimcem Novog Pazara Abdulajom Siseom označio početak noćne more za neumornog vezistu, koji je tom prilikom doživeo prelom ruke zbog čega je bio primoran da propusti sam finiš jesenje polusezone.

- Sve se desilo u deliću sekunde. Bio sam duelu sa jednim igračem Novog Pazara, koji me je tom prilikom malo jače odgurnuo. Ja sam nezgodno pao i ispostavilo se polomio ruku. Zanimljivo je da glavni sudija utakmice u toj situaciji čak nije ni prekinuo igru i dosudio prekršaj u našu korist. Jako sam zahvalan ljudima iz medicinskog tima koji su mi brzo priskočili u pomoć i pobrinuli se da odmah budem transportovan u najbližu ambulantu, priseća se Zorić ovog kobnog momenta koji mu je pokvario skoro pa savršenu polusezonu u dresu kragujevačkog superligaša.

Nije ni tu bio kraj malerima za 25-godišnjeg momka rodom iz Valjeva, koji je na Čika Daču stigao pretprošlog leta iz beogradskog IMT-a. Taman što se oporavio od jedne povrede, usledila je druga, doduše ni približno tako ozbiljna kao prethodna, ali dovoljno da srčani fudbaler zbog nje propusti završnicu pripremnog perioda i prolećnu premijeru protiv Radničkog iz Niša. Konačno, posle tri meseca duge pauze, Zorić se ponovo našao na terenu u susretu sa novosadskom Vojvodinom, gde je odigrao poslednjih 25 minuta utakmice.

- Povrede su sastavni deo fudbala. Naravno da bih voleo da mi se sve ovo nije izdešavalo, ali je sudbina htela drugačije. Sve je to sada stvar prošlosti za mene. Najbitnije je da sam se vratio na teren i da sam spreman da pružim pun doprinos ekipi u nastavku sezone, ističe fudbaler za zvanični sajt  kragujevačkog superligaša.

Šumadinci su prolećni deo sezone u Mocart Bet Superligi otvorili onako kako se samo to poželeti može i pobedama nad niškim Radničkim i novosadskom Vojvodinom napravili su veliki iskorak ka plasmanu u plej-of, a u isto vreme su i raspirili snove svojih pristalica o dugo priželjkivanom izlasku na međunarodnu fudbalsku scenu.

- Naravno da smo svi u ekipi presrećni što smo u prva dva prolećna kola inkasirali maksimalan broj bodova. Igramo dobro, napadački, postižemo golove i ja se samo nadam da će se ovaj uzlazni trend rezultata nastaviti i da ćemo uspeti da ostvarimo naš zacrtani cilj za ovu sezonu, a to je ulazak u plej-of, ne krije Zorić zadovoljstvo više nego uspešnim prolećnim startom Crvenih.

Posle tri uzastopne utakmice na domaćem terenu, Zorića i drugove u nedelju očekuje prvo prolećno gostovanje uvek nepredvidivoj ekipi Javor Matisa u Ivanjici, koja u poslednje vreme prolazi kroz ozbiljnu rezultatsku krizu zbog koje je dospela u prilično nezavidan položaj na tabeli, toliko da joj čak i superligaška sudbina trenutno visi o koncu.

- S obzirom na trenutnu formu, sigurno da se sa punim pravom možemo nadati osvajanju novih bodova u Ivanjici. Istina je da je ekipa Javora trenutno u krizi, ali to svakako nije razlog da potcenjivački uđemo u predstojeću utakmicu. Ovim putem bih apelovao na naše verne navijače da nas u što većem broju podrže i na ovom gostovanju, s obzirom da se na poslednje dve utakmice videlo koliko nam njihova podrška zapravo znači, naglašava Zorić.