Od 29. do 31. oktobra u Beogradu je održano Prvenstvo Evrope u karateu, na kojem su nastupili i takmičari „Šumadija karate dođoa”. Ovom prilikom Kragujevčani su osvojili zlatnu, srebrnu i tri bronzane medalje.

Reprezentaciju JKA Šotokan saveza Srbije predstavljala su 94 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, od najmlađe dece do veterana. Iz „Šumadija karate dođoa” za reprezentaciju su nastupali: Hana Filipović, Olivera Petković, Tihana Aleksić, Irina Dukadinoski, Luka Jokić, Nemanja Antonijević, Uroš Marković i Bogdan Đokić.

Hana Filipović je sjajnim nastupima u izuzetno brojnoj konkurenciji devojčica starih do 7 godina osvojila bronzanu medalju u katama, a zamalo joj je izmakla još jedna medalja u disciplini kihon kumite.

Luka Jokić je sa nepunih 8 godina u možda najbrojnijoj konkurenciji dečaka od 8 i 9 godina osvojio bronzanu medalju u katama i time pokazao da nije slučajno naknadno dodat na spisak reprezentativaca Srbije.

Ženski kata tim u sastavu Olivera Petković, Tihana Aleksić i Irina Dukadinoski sjajnim nastupom stigao je do bronzane medalje u konkurenciji devojčica od 8 i 9 godina.

Mladi muški kata tim koji od nedavno nastupa u sastavu Nemanja Antonijević, Uroš Marković i Bogdan Đokić izborio je srebrnu medalju u kategoriji dečaka starih do 7 godina.

Šampion Evrope u dogovorenom sparingu postala je Olivera Petković koja je svojim sjajnim nastupima u izuzetno jakoj konkurenciji devojčica od 8 i 9 godina pokazala da joj u ovoj karate disciplini nema ravne u čitavoj Evropi.

Činjenica da se niko od naših reprezentativaca u Kragujevac sa Prvenstva Evrope nije vratio bez medalje posebno je obradovala trenera Petković Miloša.

Takmičare „Šumadija karate dođoa” 7. novembra očekuje nastup na sportsko-rekreativnom festivalu Mali Hrabriša koji se održava u inspirativnom ambijentu avantura parka arheološkog nalazišta Viminacijum, a nakon toga 21. novembra Prvenstvo Srbije u Kruševcu.