Sa tek završenog turnira Svetskog juniorskog kupa u badmintonu „Croatia Valamar Junior Open 2021” mladi Kragujevčanin Aleksandar Jovičić vratio se sa zlatnom medaljom. On je najsjajnije odličje osvojio u dublu sa koleginicom Sanjom Perić.

Oni su u mešovitim parovima do trofeja stigli kroz tri veoma neizvesna meča u kojima su u odlučujućim trenucima uspevali da razliku naprave u svoju korist. U četvrtfinalu su bili bolji od Slovenaca Perič Marovt/Matovič (2:1), a u polufinalu su istim rezultatom bili bolji od drugih nosioca Faltes/Šmidt iz Luksemburga. Poslednjeg dana turnira sve je bilo spremno za veliko srpsko finale, gde su Jovičić i Perićeva savladali Viktora Petrovića i Ninu Bogdanović rezultatom 21:19; 20:22; 21:16.

Inače, badminton klub Ravens KG je na ovom turniru imao dva predstavnika - Aleksandra Jovičića i Igora Jovanovića.

Oba kragujevačka takmičara su nastupila u singlu u kojem se nisu proslavili, pošto su odmah na startu poraženi. U muškim parovima su pružili znatno bolju igru, a to pokazuje i rezultat. Porazili su Slovence, Jana Krumpaka i Ziga Podgoršeka, 2-1 u setovima,  po setovima (17-21 21-18 21-19). U četvrtfinalu su poraženi od francuskog para (drugi nosioci), 0-2 u setovima, 15-21 17-21 po setovima.

- Sjajan nastup oba igrača iz Kragujevca. Naravno, Aleksandar Jovičić  je ostvario istorijski uspeh u mešovitim parovima sa svojom partnerkom Sanjom Perić gde je došao do zlatne medalje na svom debiju u ovom rangu nadmetanja. Izuzetno nam je drago što je uspeo da dokaže svoj ogroman talenat i potencijal, a verujemo da će u narednom periodu i Igor uspeti da zajedno napreduje sa svojim dubl partnerom, rekao je Andreja Todorović, predsednik i glavni trener BK Ravens KG.

Zadovoljstvo prikazanim nije krio ni Aleksandar Jovičić.

- Moji utisci o turniru su isključivo pozitivni. Iako smatram da sam u singlu mogao bolje da se pokažem, svojom igrom tokom čitavog turnira sam zadovoljan. Organizacija turnira je bila odlična i veoma mi je drago što sam imao priliku da učestvujem na takvom turniru. Takođe, pored odličnih mečeva koje smo igrali i gledali, našli smo vreme i za razgledanje prelepog Dubrovnika, zbog čega mi je posebno drago, dodao je Jovičić.

Inače, treće odličje za takmičare iz Srbije doneo je ženski dubl Sanja Perić i Nina Bogdanović, koje su osvojile bronzano odličje. U polufinalu su nažalost izgubile od osvajačica titule, iako su pokazale veoma dobru igru.