Talentovani bek Nemanja Stanojević, odnedavno i povremeni seniorski reprezentativac, produžio je ugovor sa Radničkim iz Kragujevca, koji je tako, posle nastavka saradnje sa Lazarom Dobožanovim, Filipom Jankovićem, Nikolom Lukićem i Nebojšom Toholjem, još jednom potvrdio da će sačuvati okosnicu tima osvajača Kupa Srbije i Regionalne A2 lige.

Ovaj devetnaestogodišnjak je dete Radničkog. Rođen u Leskovcu, ali je u Radnički došao već sa 13 godina i praktično se tu oblikovao kao igrač. Učestvovao je u svim uspesima kluba u protekle četiri sezone, pa je uz Uglješu Panića igrač sa najviše nastupa – 92.

Pored klupskih, prošao je i sve mlađe reprezentativne selekcije, a krajem prošle godine osvojio srebro na Svetskom prvenstvu za juniore. Nedugo zatim, dobio je poziv selektora seniorske reprezentacije Srbije, za meč sa Španijom, ali je debi za naš najjači nacionalni tim propustio zbog bolesti. Ipak, bio je deo okupljanja reprezentacije i nema sumnje da na njega Savić računa u budućnosti.

Stanojević ističe da se odomaćio u Kragujevcu i da želi da nastavi da napreduje u Radničkom.

- Ni u jednom trenutku nije bilo dileme oko produžetka ugovora. Već šest godina sam ovde, navikao sam se na grad i ljude i smatram da sam postao Kragujevčanin. Nastavila se sjajna atmosfera u ekipi iz prošle sezone, a novi igrači su se odlično uklopili. Uroš Stevanović je jedan od najboljih trenera u Srbiji i selektor juniorske reprezentacije i mnogo mi znači rad sa njim i ostalim trenerima u klubu, rekao je Stanojević.

Kragujevčani će u narednoj sezoni napasti oba domaća trofeja, dok bi na međunarodnoj sceni trebalo da se nadmeću sa nekim od najjačih evropskih klubova.

- Posle osvajanja Kupa Srbije i A2 lige, ambicije su još veće. Idemo da osvojimo državno Prvenstvo i Kup, dok u evropskim takmičenjima imamo još više ciljeve. Za mene kao mladog igrača je veoma značajno igranje međunarodnih utakmica sa velikim ambicijama. Mislim da ću napredovati još više, zaključio je Stanojević.

Podsetimo, u Radnički su stigli i talentovani reprezentativac Marko Radulović iz Šapca i Miloš Miličić, povratnik posle pet sezona u mađarskom Miškolcu, a uskoro će biti ozvaničena nova pojačanja i novi produžeci ugovora.