Porazom na gostovanju beogradskom Čukaričkom fudbaleri Radničkog 1923 okončali su jesenji deo sezone u Linglong Super ligi Srbije. Kragujevčani su uspešno odolevali favorizovanom domaćinu sve do 62. minuta, kada je Đorđe Jovanović doveo Čukarički u vođstvo, da bi trijumf ekipe sa Banovog brda potvrdio Stefan Kovač sedam minuta pre kraja utakmice – 0:2 (0:0).

Hladno decembarsko veče na Banovom brdu donelo je dinamičnu, ali ne i previše sadržajnu fudbalsku bitku, koja je završena pobedom domaćina. Generalni utisak je da su Kragujevčani pružili sasvim pristojan otpor trećeplasiranoj ekipi na tabeli Linglong tajer Super lige Srbije, ali nedovoljno da izbegnu poraz.

Izostanak nekolicine standardnih prvotimaca primorao je šefa struke Kragujevčana Zorana Milinkovića na promenu formacije i prinudna rešenja na pojedinim pozicijama u timu. Tako je, na primer, Igor Vićentijević prekomandovan sa levog na desni bok, dok je njegovo mesto kraj leve aut linije zauzeo povratnik mladi Ognjen Lakićević.

Domaćin je prvi „povukao nogu” i zapretio već na isteku 2. minuta igre preko Kovača, koji je sa desetak metara šutirao preko gola. Šest minuta kasnije u šansi se našao i Viktor Rogan, ali je njegov udarac izblokiran. Uzvratili su Crveni u 14. minutu, kada je posle centaršuta Nemanje Tomića, visoki Milanović zahvatio loptu glavom, ali je golman Čukaričkog Đorđe Petrović bio na visini zadatka.

Udarac Alekse Jankovića sa osamnaest metara u 24. minutu predstavljao je prvi ozbiljniji test za mladog čuvara mreže Radničkog 1923 Ognjena Lukića, koji je tom prilikom iskazao svoje golmanske kvalitete.

Nemanja Tomić je u 29. minutu pokazao delić svog fudbalskog majstorstva, kada je iz prilično teške pozicije pokušao da lobuje ne baš najsjajnije postavljenog Petrovića.

Kako se bližio kraj prvog dela igre, tako su i fudbaleri Čukaričkog sve više stezali obruč oko gola Kragujevčana, koji su se svesno povukli i čekali na svoju šansu iz kontranapada. Ipak, izuzev još jednog udarca sa distance Đorđa Jovanovića, domaći nisu uspeli stvore neku iole ozbiljniju priliku iz koje bi eventualno mogli da profitiraju.

Iskusni štoper Radničkog 1923 Milan Milanović još jednom se našao u prilici početkom drugog dela susreta, ali je Petrović krajnjim naporom uspeo da zaustavi njegov pokušaj glavom. Tražili su tom prilikom Kragujevčani jedanaesterac, pokazujući da je čuvar mreže Čukaričkog u nastojanju da dođe do lopte zakačio Ognjena Ilića po nogama, ali je sudija Tomić procenio da tu nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

Čukarički je od početka drugog poluvremena sve intenzivnije napadao po bokovima i upravo je iz jedne takve akcije došao do vodećeg pogotka. Najveći deo posla uradio je desni bek Beograđana Viktor Rogan, koji je najpre dobio duel sa mladim Lakićevićem, a onda kao na tacni poslužio vodećeg strelca Čukaričkog Đorđa Jovanovića, koji ne propušta priliku da uveća svoj golgeterski saldo.

Pokušao je šef struke Radničkog 1923 Zoran Milinković da uvođenjem nekolicine svežih igrača ofanzivnih karakteristika promeni tok utakmice, ali “crvenima” nije bilo spasa. Sve dileme oko pobednika ovog susreta otklonjene su u 83. minutu, kada je odličan centaršut Srđana Mijailovića sa desne strane u gol pretvorio Stefan Kovač.

Imali su Šumadinci priliku da ublaže poraz u samoj završnici utakmice, ali je lopta nakon udarca rezerviste Nikole Ristovića prozviždala iznad prečke.

Kragujevčani će na zimsku pauzu, koja će trajati do 12. februara, otići kao najslabije plasirana ekipa na tabeli Linglong tajer Super lige Srbije sa učinkom od šesnaest osvojenih bodova.