Odbojkaši i košarkaši „Radničkog“ iz Kragujevca od ponedeljka su ponovo na treninzima, a danas će im se pridružiti vaterpolisti i rukometaši, kaže direktor SPD Radnički Bojan Ilić.

- Tokom ove pauze svi naši sportisti su održavali formu kroz individualne treninge u svojim domovima, a pokazali su i visok stepen društvene odgovornosti budući da su se aktivno uključili u kampanju „Ostani kod kuće“, kaže Ilić.

Za same sportiste je povratak treninzima od neprocenjivog značaja. S obzirom da je njihovo telo naviknuto na konstantne fizičke napore, period boravka u kućnoj izolaciji predstavljao je traumatično iskustvo.

Zbog toga i ne čudi što je među odbojkašima i košarkašima Radničkog, koji su posle dva meseca pauze konačno imali priliku da treniraju zajedno vladalo dobro raspoloženje i veliki entuzijazam.

Iako je za njih sezona zvanično završena, odbojkaši Radničkog nastojaće da u narednom periodu nadoknade sve propušteno tokom ove prinudne pauze, kako bi što pre vratili u željeni trenažni ritam.

- U narednom periodu nastojaćemo da igrače fizički i psihički vratimo u odgovarajući ritam treninga. Za to će nam biti potrebno određeno vreme, koga, kako trenutno stvari stoje, imamo dovoljno. Planiramo da u prvih četrnaest dana treniramo jednom dnevno, a da onda polako podižemo intenzitet treninga. To će biti neka vrsta uvoda u ono što nas čeka od avgusta, kada bi trebala da krene nova takmičarska sezona, otkriva trener odbojkaša Radničkog Dragan Kobiljski, koji je pre par nedelja produžio saradnju sa kragujevačkim klubom na još dve sezone.

Odbojkaški savez Srbije je odlučio da se sezona u Super ligi Srbije umesto na parketu, okonča za „zelenim stolom“. Time je Radnički ostao uskraćen za mogućnost da kroz plej-of nastavi borbu za titulu, koja je na kraju završila u vitrinama novosadske Vojvodine.

- Meni je izuzetno žao što je sezona okončana na ovakav način. Mislim da je vreme radilo za nas i da bismo u plej-ofu imali sasvim dobre šanse. Kada se podvuče crta, smatram da je ova sezona predstavljala neku vrstu odskočne daske za budući period, dodaje Kobiljski.

U Radničkom su već uveliko okrenuti ka narednoj sezoni, u kojoj će klub imati još veće ambicije. Igrački kadar se polako kristališe, sačuvana je okosnica tima, a za očekivati je da ekipa u narednom periodu bude dodatno pojačana, kako bi bila još konkurentnija u borbi za trofeje.

Za razliku od odbojkaša, čija je takmičenje prinudno okončano odlukom Odbojkaškog saveza Srbije, košarkaši još uvek gaje nadu da će takmičarsku sezonu okončati na parketu. Šanse za takav rasplet nisu velike, ali se čeka konačna odluka Košarkaškog saveza Srbije, koji je od danas zvanično počeo sa radom.

U svakom slučaju, košarkaši Radničkog nemaju previše razloga za strepnju, budući da su pre prekida takmičenja već osigurali plasman u Košarkašku ligu Srbije. I pored toga, u klubu se nadaju da će konačna odluka o završetku takmičenja biti doneta u što skorijem periodu, kako bi mogli da se posvete planovima za narednu takmičarsku sezonu.

Nakon odbojkaša i košarkaša, treninzima se vraćaju i vaterpolisti i rukometaši, tako da će svi sportisti u okviru SPD Radnički od danas ponovo biti u trenažnom procesu.