Posle serije teških mečeva na startu nove sezone u BPŠ Superligi Srbije, odbojkaše Radničkog u naredna dva kola očekuje, bar na papiru, nešto lakši posao. Tako će Kragujevčani u okviru 6. kola, u subotu od 17 sati, izaći na megdan ekipi Novog Pazara, koja još uvek čeka na prve bodove u ovoj sezoni.

Šumadinci su u utorak uveče slavili na svom parketu protiv beogradskog Partizana i vratili se na pobednički kolosek, sa kog su na trenutak skrenuli nakon neplaniranog poraza u Požarevcu. Ekipa Dragana Kobiljskog je posle promenljivih partija u prethodnih pet kola čvrsto rešena da konačno ustali formu i odlučno krene u proboj ka samom vrhu tabele.

- Mi smo sagradili jedan dobar ambijent i stabilnost u igri, a onda smo preskočili čitavo jedno kolo, na šta se nadovezala povreda Hamzagića i poraz u Požarevcu od veoma motivisane ekipe Mladog radnika. To nas je sve poljuljalo i zato moramo što pre da vratimo onaj nivo samopouzdanja koji nas je krasio još prilikom trijumfa nad Crvenom zvezdom u Beogradu, pojašnjava Dragan Kobiljski, trener kragujevačkog tima.