Odbojkaši Radničkog su u startnoj utakmici BPŠ Superlige doživeli poraz na svom terenu od starog rivala, ekipe Spartaka iz Subotice rezultatom 2:3, po setovima – 24:26, 25:19, 25-21, 14:25, 11:15 i tako osvojili bod na premijeri.

U prvom setu je viđena izjednačena igra sve do rezultata 10:10, kada Spartak prvi stiče prednost od dva poena, 10:12, a ubrzo nakon toga i velikih 5 (12:17). Reagovao je šef struke Kobiljski minutom odmora, nakon koga domaćin stabilizuje prijem i raznovrsnijom igrom u napadu prelazi u vođstvo, 21:20. Međutim, gosti se nisu predali, sjajnim servisima Žugića ponovo dolaze u rezultatsku prednost i osvajaju prvi set, rezultatom 24:26.

Sjajno su gosti otvorili drugi set, flot servis Tomčića je bio nerešiva enigma za domaće primače, tako da je na semaforu stajao rezultat 0:6. Crnu seriju blokom prekida Koprivica, a konačno je proradio i blok domaćina i uz servise Kovača, Radnički dolazi do izjednačenja 9:9. Ravnopravna bitka se vodila do rezultata 15:15 kada Kragujevčani zadaju konačan udarac i sa dva završna bloka osvajaju set rezultatom 25:19.

Treći set je protekao u rezultatskoj klackalici sve do rezultata 6:6, kada Radnički mini serijom dolazi do vođstva 8:6, koje je kratko trajalo. Subotičani blokom i dobrim servisima dolaze do prednosti 10:12. Sjajan poen je viđen pri rezultatu 11:12, lopta je više puta prelazila na jednu i drugu stranu, a završio ga je Koprivica za izjednačenje 12:12. Tako osvojen je dao krila domaćim odbojkašima koji prelaze u vođstvo i pojačanim blokom i dobrim servisima osvajaju i treću deonicu konačnim rezultatom 25:21.

Dobro su Kragujevčani otvorili četvrti set, poveli 3:1, međutim pri egalu 5:5 na servis liniju Subotičana staje Vulikić koji flot servisima pravi pometnju na prijemu Radničkog i dovodi svoj tim u vođstvo 5:13. Stručni štab domaćina nije uspeo ni minutima odmora da poremeti goste, koji su iz minuta u minut povećavali vođstvo do konačnih 14:25.

Taj-brejk u petom, odlučujućem setu je počeo izjednačeno, a prvu prednost blokom stiču gosti, 7:9. Uvukla se nesigurnost u redove domaćina, zadrhtala im je ruka u odlučujućim momentima, a ni dva vezana tajm-auta nisu uspela da poremete goste iz Subotice, koji sigurnom igrom privode set kraju rezultatom 11:15, odnoseći 2 boda iz Kragujevca.

Najbolji pojedinci u redovima Radničkog su bili Kovač sa 17 i Koprivica sa 16 osvojenih poena, dok su kod gostiju najuspešniji bili Žugić sa 25 i Tumbas sa 19.

Narednog vikenda odbojkaši Radničkog putuju u Niš na megdan istoimenoj ekipi u okviru drugog kola BPŠ Superlige.