Izabranici trenera Alekse Brđovića  ubedljivo su savladali  ekipu Mladog radnika iz Požarevca sa maksimalnih 3:0, po setovima 25:19, 25:21 i 25:18, dopisavši tako šestu uzastopnu prvenstvenu „recku”.

Uhvatili su Kragujevčani pravi takmičarski ritam, i to u ključnom periodu sezone, pred sam završetak ligaškog dela takmičenja i početak plej-ofa. Snagu ekipe iz šumadijske prestonice je, po drugi put u ovoj sezoni, osetio požarevački Mladi radnik, koja je prethodnih godina znao da namuči Kragujevčane, kako u Požarevcu, tako i u SBB Jezeru. Laganih 3:0 za nešto više od sat vremena kvalitetne odbojkaške predstave u SBB hali Jezero još jedna je potvrda velikog uspona forme ekipe trenera Alekse Brđovića, koja nastavlja da korača stazom trijumfa.

Na prilično dominantan način su odbojkaši Radničkog rešili uvodni set u svoju korist i otvorili vrata novom prvenstvenom trijumfu. Požarevljani su odolevali negde do polovine seta, kada je do izražaja došlo najubojitije oružje Kragujevčana ove sezone – servis. Smenjivali su se asovi Petrovića, Milutinovića i kapitena Blagojevića, dok je prednost Šumadinaca vrtoglavo rasla. Ipak, u samoj završnici seta došlo je do blagog opuštanja u redovima domaćeg tima, što su gosti iz Požarevca iskoristili da smanje zaostatak i priđu na „samo“ četiri poena „minusa“ (23:19). Međutim, izabranici trenera Brđovića nisu imali nameru da svom rivalu dopuste bilo kakvu pomisao o preokretu. Nakon servis greške iskusnog Bjelice, Ivanković je stavio tačku na uvodni set – 25:19.

Veće neizvesnosti nije bilo ni u narednoj deonici. Radnički je dobrim servisima već u prvoj polovini seta uspeo da stekne značajnu prednost (12:5), koju je „krčmio“ sve do završetka ovog perioda igre. Baš kao i u prethodnom setu, gosti su u jednom momentu uspeli da uhvate Kragujevčane „na spavanju“ i dobrim servisima Čubrila i Tupčija uspeli su da se primaknu na samo tri poena zaostatka (18:15), ali više od toga jednostavno nisu mogli. Lep „pajp“ Ristića krunisao je dobro izdanje Šumadinaca u ovom setu – 25:21.

Početak trećeg perioda pružio je nagoveštaj nešto jačeg otpora Požarevljana, ali su Kragujevčani nakon serije uspešnih blokova sredinom seta izbili na velikih „plus 6“ (14:8), posle čega je gostima bilo jako teško da se rezultatski vrate u meč. Uspeli su, doduše, izabranici trenera Dragana Bonića da se spuste na „minus 4“ (16:12), međutim, više ništa nije moglo da zaustavi zahuktale Šumadince na putu ka novom trijumfu. Na kraju su, uz salve aplauza sa tribina SBB Jezera, kao zasluženu nagradu za prikazanu borbenost i sjajnu igru na večerašnjoj utakmici, odbojkaši Radničkog rutinski priveli ovaj set kraju – 25:18. 

Kapiten Radničkog Aleksandar Blagojević je sa 18 osvojenih poena pokazao da je nagrada za igrača meseca BPŠ Superlige završila u pravim rukama. Blagojević je ujedno bio i jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u pobedničkom timu. Najbliži tome da prebace jednocifreni učinak bili su Andrej Ristić sa 9 i Vuk Ivanković sa 8 osvojenih poena.

Koliko su Kragujevčani odigrali dobro, možda najbolje ilustruje podatak da su najboljeg poentera Mladog radnika i čitave BPŠ Superlige Srbije, Ukrajinca Andrija Tupčija, sveli na samo 10 osvojenih poena. On je, inače, bio i najefikasniji u požarevačkom timu na ovoj utakmici, a sledili su ga Nemanja Čubrilo, Marko Sinđelić i Goran Bjelica sa po 6 osvojenih poena.

Kolo pre kraja ligaškog dela prvenstva, odbojkaši Radničkog zauzimaju treću poziciju na tabeli BPŠ Superlige sa skorom 15-6 i 46 osvojenih bodova, pet više u odnosu na kraljevačku Ribnicu, sa kojom će ukrstiti koplja narednog vikenda na parketu Nove kraljevačke hale sportova.