Rukometaši Radničkog su u prvom susretu rukometnog praznika u Kragujevcu, sigurnom igrom savladali Metaloplastiku iz Šapca rezultatom 35:29, poluvreme 18:13. Nakon istupanja iz lige ekipe Novog Pazara, poništavaju se osvojeni bodovi u susretu sa njima, tako da sada Kragujevčani zauzimaju četvrto mesto A grupe sa osvojena 4 boda.

Uvek kada gostuje Metaloplastika, zbog renomea i tradicije koju poseduje, predstavlja neugodnog protivnika i protivnicima daje dodatni motiv. Nakon odlično odigrane dve trećine utakmice u Novom Sadu, Radnički je u meč ušao čvrsto rešen da dokaže da je u uzlaznoj putanji forme. Startno vođstvo od jednog do dva gola, domaćin je održavao u početnim minutima, a onda je odbrambena formacija 5-1 sa isturenim Davidovićem počela da daje rezultat, što se odmah očitalo na semaforu (7:3, 11.min). Probali su Šapčani da razbiju odbrambeni bedem Šumadinaca, no zaostatak je bio sve veći (10:5, 16.min), da bi u 26. minutu bilo i velikih 7 na kontu domaćina (16:9). Kako je krenulo, Metaloplastika je i dobro prošla u ovom delu igre što se vidi po konačnom rezultatu na isteku 30. minuta, 18:13.

Izašli su Šapčani na parket SBB hale Jezero u drugom poluvremenu sa čvrstom namerom da pruže jači otpor i uvedu susret u neizvesne vode, no domaći rukometaši nisu tako mislili. Kombinacijom odbrambenih formacija su održavali konstantnu prednost od 4 do 5 golova razlike. Samo u jednom trenutku su gosti zapretili, smanjivši razliku (24:21, 41.min), ali se ispostavilo da je to bio samo trenutni bljesak. Ubacili su Kragujevčani u viši stepen prenosa i dvominutnom serijom 3:0 u kojoj je prednjačio Davidović, večeras nerešiva enigma za protivnike, praktično rešili susret u svoju korist ( 27:21, 43.min). Do kraja susreta, stručni štab Radničkog je iskombinovao sastav na terenu i priveo utakmicu kraju konačnim rezultatom 35:29.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Veljko Davidović sa 9 i Miloš Barudžić sa 8 pogodaka, dok je kod gostiju najubedljiviji od svih bio Vojislav Brajović sa 14 postignutih golova.