Prava revija preokreta viđena je u duelu omladinaca FK Radnički 1923 i njihovih vršnjaka iz ekipe Novog Pazara na otvaranju nove sezone u Omladinskoj ligi Srbije. Na kraju je pogodak Matije Gluščevića u trećem minutu sudijske nadoknade doneo „đavolčićima” prve bodove u novom prvenstvu – 3:2 (1:1).

Utakmicu na pomoćnom terenu stadiona Čika Dača obeležila su dva momka – Miloš Rakićević i Matija Gluščević. Prvi je dva postignuta pogotka zaslužio epitet igrača utakmice, a drugi se postarao da sva tri boda ipak pripadnu ekipi trenera Dušana Nikolića.

Početak je bio idiličan za „đavolčiće”, koji su već nakon nepunih petnaestak minuta igre uspeli da „načnu” goste iz Novog Pazara. Nezgodan centaršut Viktora Živadinovića sa leve strane bacio je u ozbiljne probleme gostujućeg golmana Nezirovića, što je iskoristio Miloš Rakićević da donese početnu prednost našem timu.

Primljeni pogodak u ranoj fazi utakmice primorao je goste da promene taktiku i zaigraju nešto otvorenije i agilnije. Ovaj za nijansu ofanzivniji pristup isplatio im se već u 29. minutu, kada je Vučinić na centaršut Rakićevića poravnao rezultat.

Nisu se Pazarci zadovoljili pukim izjednačenjem, već su nastojali da iskoriste momentum i preokrenu tok utakmice u svoju korist. To im je pošlo za nogom u uvodnim minutima drugog poluvremena, nakon što je Filimonović lepom parabolom kaznio grešku Živadinovića.

Ovakav razvoj događaja na terenu nije pokolebao izabranike trenera Dušana Nikolića, koji su u 69. minutu uspeli da vrate rezultatsku ravnotežu. I ovoga puta se u ulozi strelca našao fenomenalni Miloš Rakićević i to nakon efektne solo akcije koju je krunisao dobro odmerenim udarcem.

Ni to nije bio kraj uzbuđenjima na ovoj prilično sadržajnoj i dinamičnoj utakmici. Minut pre kraja regularnog dela susreta, Matija Gluščević se iznenada našao u situaciji „jedan na jedan” sa golmanom Novog Pazara Nezirovićem, ali nije uspeo da ga savlada.

Samo tri minuta kasnije isti akteri ponovo su se našli jedan naspram drugog, s tim što je ovoga puta mladi napadač našeg tima izašao kao krajnji pobednik. Lopta je završila u mreži, a tri boda na kontu „đavolčića”, koji narednog vikenda putuju u Lučane na megdan ekipi Mladosti.