Omladinska selekcija fudbalskog kluba Radnički 1923 iz Kragujevca, od naredne sezone ponovo će igrati u najvišem rangu takmičenja – Omladinskoj ligi Srbije.

Ekipa trenera Dejana Joksimovića se u trenutku prekida takmičenja usled epidemije virusa Covid-19 nalazila na čelnoj poziciji Prve omladinske lige FSRZS sa 2 boda prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta Mačvu iz Šapca.

Nakon što je početkom maja Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneo odluku o završetku takmičarske sezone u svim ligama mlađih kategorija, zaključno sa 15. martom, bilo je jasno da su Kragujevčani već jednom nogom u eliti, a čekala se samo zvanična potvrda Izvršnog odbora FSS, koja je sada i zvanična.

Tako će omladinska selekcija Radničkog posle dve sezone pauze, od ove jeseni, ponovo biti deo elitnog karavana.

- Pred početak sezone postavili smo ispred sebe jasan cilj, a to je plasman u Omladinsku ligu Srbije. Sama činjenica da smo ostvarili 17 pobeda iz 19 odigranih utakmica pokazuje da smo uradili dobar posao u proteklom periodu. Ovo je uspeh svih nas u klubu, počev od uprave, pa do svih trenera u omladinskoj školi, ali prevashodno igrača, koji su tokom čitave sezoni bili izuzetno marljivi, disciplinovani i maksimalno posvećeni cilju. Mislim da su zaslužili ovaj uspeh i ja im od srca čestitam, rekao je Dejan Joksimović, trener i direktor omladinske škole Radničkog 1923, za zvanični sajt fudbalskog kluba.

Kako stvari trenutno stoje, Kragujevčani nemaju nameru da budu prolazni putnici u Omladinskoj ligi Srbije i učiniće sve što je u njihovoj moći da postanu stalni član najkvalitetnijeg ranga takmičenja.

- U protekla dva prelazna roka izvršili smo određenu dopunu selekcije, a sigurno je da ćemo biti aktivni i ovoga leta, kako bismo ekipu digli na jedan viši nivo koji zahteva ovaj rang takmičenja. S obzirom da na kraju naredne sezone iz Omladinske lige Srbije ispada čak 6 ekipa, prioritet nam je svakako opstanak u ligi, otkriva Joksimović.

Plasman u Omladinsku ligu Srbije pouzdan je znak da je klub sa „Čika Dače” na dobrom putu i da sa puno optimizma može da gleda u budućnost. Igranje u najkvalitetnijem rangu takmičenja predstavljaće svakako veliki izazov, ali istovremeno i priliku za dodatno dokazivanje ovih momaka kroz duele sa vršnjacima iz najboljih srpskih klubova.